Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool kuulutas välja maastikuarhitektuurse ideevõistluse (2007-12-19 09:55:15)


Eesti Maaülikool koostöös Eesti Maastikuarhitektuuri Üliõpilaste Seltsiga (EMÜS) kuulutas välja maastikuarhitektuurse ideevõistluse «Eesti Maaülikooli Tähtvere linnaku välialad» maastikuarhitektuuri ja arhitektuuri eriala üliõpilastele.

Võistluse eesmärgiks on saada uudseid ning EMÜ ja teiste linnakus tegutsevate organisatsioonide funktsioonide täitmiseks sobivaid lahendusi linnaku välialade organiseerimiseks, eri kasutajagruppidele ligipääsu tagamiseks, avalike funktsioonide täitmiseks, õppe- ja teadustöö läbiviimiseks ning muudeks tegevusteks. Samuti soovib peakorraldaja saada lahendusi, mis määravad EMÜ hoonete sidumise ümbritseva keskkonnaga, välialal liikumise, sõiduvahendite parkimise, taimkatte iseloomu ja välirajatiste heakorra üldpõhimõtted.

Võistluse tulemused on üheks aluseks Eesti Maaülikooli hoonete väliste territooriumite edasisel arendamisel.

Ideevõistlus on avalik, anonüümne ja üheetapiline. Võistlusel võivad osaleda kõik, kes on võistlustööde esitamise ajal bakalaureuse või magistriastme üliõpilased, kelle erialaks või erialaseks spetsialiseerumiseks on maastikuarhitektuur või arhitektuur.

Võistlustööde hindamiseks on moodustatud žürii järgmises koosseisus: Mait Klaassen (EMÜ rektor), Kalju Koha (EMÜ haldusdirektor), Illar Lemetti (EMÜ PKI direktor), Tiit Sild (Tartu linnaarhitekt), Karin Bachmann (maastikuarhitekt, EMAL), Andres Levald (maastikuarhitekt, EAL), Merle Karro-Kalberg (maastikuarhitekt, EMÜ lektor), Kadi Karro (maastikuarhitekt, EMAL, EMÜ lektor), Kerda Kübarsepp (maastikuarhitektuuri üliõpilane, EMÜS).

Auhinnafond paremate tööde premeerimiseks on 41 000 krooni, mis jaguneb alljärgnevalt:

1) esimene stipendium 20 000 krooni;

2) teine stipendium 10 000 krooni;

3) kolmas stipendium 5 000 krooni;

4) neljas stipendium 3 000 krooni.

Žürii võib anda välja ka eristipendiume.

Võistlus algab 18. detsembril 2007. Küsimuste esitamise viimane tähtaeg on 20. jaanuar 2008. Tööde esitamise tähtaeg on 10. märts 2008 a (postitempli kuupäev). Tulemused kuulutatakse välja hiljemalt 24. märtsil 2008.
Võistluse alusandmed saab alla laadida: EMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituudi (PKI) koduleheküljelt http://pk.emu.ee/264973 ja EMÜS-i koduleheküljelt http://emys.maastikuarhitekt.ee/.

Info: Toomas Muru, maastikuarhitekt, EMAL, EMÜ PKI maastikuarhitektuuri osakonna juhataja, tel 506 7931.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 19.12.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.