Eesti elanikud tarbisid ajavahemikul 2006. aasta juulist kuni 2007. aasta juuni lõpuni keskmiselt 84 kilogrammi kartuleid inimese kohta, mis on 23 kilo vähem kui aasta varem sama perioodi jooksul.
Kokku tarbisid Eesti elanikud ajavahemikul 113.535 tonni kartuleid, mis on 21 protsenti vähem kui aasta varem samal ajal, selgub statistikaameti andmetest.
Kartulisaaki kogusid Eesti põllumehed perioodi jooksul kokku 152.632 tonni, mis on 27 protsenti vähem kui aasta varem. Kartuli import moodustas 24.700 tonni (periood varem 20.897 tonni) ja eksport 212 tonni (359 tonni).
Keskmine kartulisaak hektarilt oli ajavahemikul 13.261 kilogrammi, aasta varem oli keskmine saak 15.028 kilo. Kartuli kasvupind langes varasema perioodi 13.959 hektarilt tänavuse juuniga lõppenud perioodil 11.510 hektarini.
Kokku tarbiti Eestis ajavahemiku jooksul 177.578 tonni kartuleid, enne seda perioodil 229.074 tonni.
Muid köögivilju sõid Eesti elanikud ajavahemikul 1. juuli 2006 kuni 30. juuni 2007 67,5 kilogrammi inimese kohta. Periood varem oli sama näitaja 64,1 kilogrammi. Kokku tarbiti Eestis selle aja jooksul 97.508 tonni köögivilju, millest suurema osa moodustas inimtarbimine.
Allikas: põllu- ja maamajandusportaal PIKK 18.12.2007.