Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusmuuseumis näeb jääkaru Franzi topist (2007-12-17 07:23:33)

 

Eesti loodusmuuseum näitab alates neljapäevast sügisel hukkunud jääkaru Franzi topist. Lisaks loomaaias õnnetult surma saanud jääkaru Franzi topisele saab muuseumis kuni järgmise aasta 2. märtsini vaadata ka väljapanekuid jääkarude eluolust Arktikas.

 

Püsiväljapanekule ei lähe

 

Kuna üks jääkarutopis on loodusmuuseumi väikeses arktikaekspositsioonis juba olemas, siis püsiväljapanekule muuseumi taksidermisti Elton Vogti valmistatud topist ei panda. Seetõttu läheb Franzi topis kevadel pärast näituse lõppu kas suurema muuseumi valmimiseni või mõne spetsiaalse näituse korraldamiseni hoiule fondi.

 

Traagiline hukkumine

 

Eesti loodusmuuseumil kulus jääkaru Franzist topise tegemiseks ligi 30 000 krooni, millest pea 8000 läks karu naha parkimiseks ning 20 000 Saksamaalt topise mannekeeni ja pea tellimiseks.

Üks Tallinna loomaaia tuntumaid loomi, 550 kilogrammi kaalunud jääkaru Franz hukkus  tänavu 8. septembril, kui ta puurist lahti pääses. Loom uinutati, hiljem aga ei suudetud teda enam elustada.

 

Allikas: www.epl.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.