Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Möödas on ajaloo 10 kõige soojemat aastat (2007-12-16 00:15:47)

 

Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni WMO teatel olid viimased 10 aastat ilmavaatluse ajaloo kõige soojemad.

 

Maailma keskmine õhutemperatuur on hetkel hinnanguliselt 0,41 kraadi võrra soojem aastate 1961-1990 keskmisest, vahendab ilm.ee.

 

Viimase aja märkimisväärsemateks kliimasündmusteks on veel rekordiliselt vähene jääkate Arktikas, mille tõttu on esmakordselt avatud Kanada Loodeväil, suhteliselt väike osooniauk Antarktika kohal, La Niña hoovuse areng ekvatoriaalse Vaikse ookeani kesk- ja idaosas ja laastavad üleujutused, põud ning tormid paljudes paikades üle maailma.

 

Tänavaasta oli Põhjapoolkeral soojusrekordite reas teisel kohal ja Lõunapoolkeral üheksandal. Jaanuar oli aga kõige soojem 12,7 kraadise temperatuuriga 1961-1990 aastate keskmisega võrreldes, mis oli 12,1 kraadi.

 

Paljudes kohtades Euroopas olid talv ja kevad rekordiliselt soojad, kui temperatuurid jaanuaris ning aprillis ületasid keskmise 4 kraadi võrra.

 

Kaks ekstreemset kuumalainet oli juunis ja juulis Euroopa kaguosas, kus päevased maksimumtemperatuurid tõusid 40 kraadini, Bulgaarias kuni 45 kraadini.

 

Allikas: SL Õhtuleht 15.12.07.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.