Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mis on kogumik “Lehed ja tähed”? (2007-12-15 00:18:45)

 

MTÜ Loodusajakiri esitles 4. detsembril rahvusraamatukogus järjekordset teadusest ja loodusest kõnelevat kogumikku “Lehed ja tähed”.

 

Tegemist on selle Eesti oludes unikaalse trükise neljanda väljaandega, mille üldteema on “Evolutsioon ja revolutsioon” ning luubi alla on võetud nii eluslooduse kui tsivilisatsiooni arengulugu. Kes me oleme, kust me tuleme, kuhu läheme? Ja mis üldse on elu? Ehk on juba elus ka meie loodud internet.

 

Vastust neile ja paljudele muudele põnevatele küsimustele otsivad  “Lehtede ja tähtede” kaante vahel 21. autorit. Raamatu avab kirikutegelase ja kultuuriloolase Toomas Pauli artikkel “Evolutsioon kui Browni liikumine”, järgnevad kirjanik Jaan Kaplinski kirjutis “Evolutsioon ja revolutsioon” ning Eesti Looduse peatoimetaja Toomas Kuke pikem intervjuu Eesti vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvesega. Veel on 200-leheküljelise koguteose autorite seas ajaloolased Linda Kaljundi ja David Vseviov, teadusajaloolane Ken Kalling, keeleteadlane Mall Laur, bioloogid Merle Ööpik, Ülo Maiväli, Kristjan Piirimäe ja Jaanus Remme, füüsik Jaan Pruulmann, füüsikust teadusajakirjanik Tiit Kändler, maastikuökoloog Peep Mardiste, paleontoloog Ivar Puura, astronoom Jaan Pelt ning viis Loodusajakirja enda töötajat: lisaks juba mainitud Toomas Kukele Loodusajakirja vastutav väljaandja ja juhatuse esimees Indrek Rohtmets, Eesti Metsa peatoimetaja Hendrik Relve, Eesti Looduse toimetaja Juhan Javoiš ning sõnumitoimetaja Toomas Jüriado. Indrek Rohtmets ja Toomas Kukk olid ühtlasi seekordse koguteose koostajad ja toimetajad. Nii nagu varasemad aastaraamatud on ka tänavune ilmunud keskkonnainvesteeringute keskuse toetusel.

 

“Lehed ja tähed” alustas MTÜ loodusajakirja aastaraamatuna ilmumist 2003. aastal. Tänaseks on sellest kujunenud omanäoline ja ainulaadne allikmaterjal kõigile, kes tunnevad huvi looduse ja teaduse vastu ning soovivad oma silmaringi avardada. Olgu lisatud, et varasemate aastaraamatute motoks on olnud “Oma ja võõras” ning “Üksik ja üldine”.

 

Allikas: Horisont 14.12.07.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.