Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa kõige kõrgem jõulupuu on Bukarestis (2007-12-12 07:22:46)

 

Nagu igal aastal süüdati ka tänavu 1. detsembril – Rumeenia rahvuspühal – Bukarestis linna kaunistavad elektriküünlad, sealhulgas tähtsaimal jõulupuul.

Selles suures linnas on tava tänavad jõulupühadeks imeilusate pitstulukestega ehtida. Linnaosad üritavad üksteist üle trumbata kellukeste, jõuluvanade ja vaatajaid rõõmustavate elektriküünaldega.

 

Tänavu otsustati kesklinna paigutada Euroopa kõrgeim jõulupuu, mis kaalub 290 tonni ja mille metallkarkass on 76 meetrit kõrge. See on üks meeter kõrgem kui Guinnessi rekordite raamatus olev Lissaboni jõulupuu. Atraktsioon on kaunistatud 2 300 000 elektriküünlaga, mis sümboliseerivad kõiki Bukaresti elanikke. Ladvas kõrgub 3,5-meetrine jõulutäht ja tänu arvutiprogrammile rõõmustab vaatajaid unikaalne valgusemäng.

 

Igal õhtul kogunevad pealinlased ja turistid uue atraktsiooni ümber jõulutunnet nautima. Selle kõrval avati ka tehisjääga liuväli ja jõuluturg, kus soovijad saavad väikestest majakestest sooja kakaod või muud kohalikku maiust osta.

 

Allikas: www.epl.ee Ingrid Cristea

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.