Igapäevane ketšupi söömine vähendab kolesteroolitaset, näitab Soome teadlaste uuring.
Vabatahtlikud, kes uuringus osalesid sõid ketšupit nii hommikusöögi, lõuna kui ka pärastlõunaeine juurde või jõid päeva jooksul mõne tassitäie tomatimahla. Selle tulemusena langes nende vere kolesteroolisisaldus alla kuue protsendi ja «halva» kolesterooli tase ehk LDL-kolesterool 13 protsendi võrra, vahendas The Daily Telegraph.
Katse läbi viinud Oulu ülikooli teadlaste sõnul võib neid muutusi pidada oluliseks, kuna uuring kestis vaid kolm nädalat ning kõigil vabatahtlikel oli katse alguses normaalne kolesteroolitase.
Kõrge kolesteroolitasemega kimpus olevatel patsientidel soovitasid nad süüa ketšupit või juua tomatimahla, et vähendada südamerabanduse ja insuldi riski.
Allikas: www.postimees.ee 8.12.07.