Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kodanikualgatus "Teeme Ära 2008" kaardistab prügi (2007-12-07 16:53:55)


Sellel nädalavahetusel minnakse kodanikualgatuse "Teeme Ära 2008" ja aktiivsemate kaardistajate eestvõttel kaardistama Raplamaa illegaalseid prügipaikasid.

Vabatahtlikud GPS-idega varustatud kaardistajad on võtnud eesmärgiks kanda selle nädalavahetuse jooksul kaardile Raplamaal asuvad ebaseaduslikud prügi mahapanemise kohad. Kõik oma kodu ümbrusest hoolivad Raplamaa elanikud on väga oodatud kaasa lööma. Lisainfot saab anneliis@teeme2008.ee.

"Teeme Ära 2008" on kodanikualgatus, mille eesmärk on puhastada Eesti järgmise aasta maikuu esimese nädalavahetuse jooksul illegaalsest prügist. Kuni kevadeni on käimas üle-eestiline prügikohtade kaardistamine.

Hetkel on kaardile kantud andmed 653 prügipaiga kohta üle Eesti ning lisaks juba kontrollitud paikadele, on laekunud vihjeid 841 erineva pürgikoha suhtes.
Vt. www.teeme2008.ee/kaart.html

Tänase seisuga on kaardistatud või omame vähemalt kohalikku koordinaatorit rohkem kui 40-s vallas ja linnas. Suur prügivihjete arv on meil tänu RMK-le, kes edastasid oma igaastase prügiseire andmed, mis pärinevad riigimetsadest.

Kui rääkida konkreetsemalt piirkondadest, siis Tallinna ja Harjumaa prügipaikadest on olemas tänase seisuga juba täiesti arvestatav ülevaade. Tunduvalt problemaatilisem on kaardistamine seni olnud Pärnumaal, Läänemaal, Raplamaal ja Viljandimaal ning Ida-Virus.

Kuivõrd Eesti talv on viimastel aastatel olnud heitlik ja lumevaene, siis jätkub kaardistamine lumevabadel perioodidel läbi talve. Samuti kontakteerume uute kaardistajatega ja ehitame üles piirkondlike koordinaatorite võrgustikku.

Kõik kaardistamisest huvitatud, palun võtke ühendust: anneliis@teeme2008.ee.

Lisainfo: www.teeme2008.ee.

Tiina Urm, Teeme Ära 2008, tel 5565 1862; tiina@teeme2008.ee.


Allikas: kodanikualgatus "Teeme Ära 2008" 7.12.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.