|
Geenitehnoloogia loeng Eesti Põllumajandusülikoolis
(2004-11-23 16:11:30)
| Kolmapäeval, 24. novembril kell 11 esineb Eesti Põllumajandusülikooli
peahoone auditooriumis 137 USA Missouri-Columbia ülikooli professor
ning Donald Danforth Plant Science Center juhtivteadlane Eliot Herman, loenguga Food Allergens and Genetic Engineering.
Loengul tuleb juttu geenitehnoloogia võimalustest toiduallergeenide mõju vähendada ning toiduohutust tõsta. Lisaks tuleb loengul juttu geenitehnoloogia üha aktiivsemast rakendamisest toiduainetetööstuses.
Üles on kerkinud palju küsimusi ning koguni hirme.
See on pannud paljud
mõtlema, et kõikvõimalikud geenmutatsioonid tuleks ära keelata. Samas on väga vähe tähelepanu pööratud geenitehnoloogia eesmärkidele, sellele, et
toitu püütakse ohutumaks muuta nii inimesele kui loodusele. Paljudel
hirmudel pole alust.
Loeng on mõeldud eelkõige biotehnoloogia, liha- ja piimatehnoloogia ning
veterinaarmeditsiiniga seotud valdkondade inimestele, kuid oodatud on ka kõik teised huvilised. Loengule järgneb diskussioon.
Dr. Herman on taimefüsioloog ja –molekulaarbioloog, kes töötab Missouri-Columbia Ülikooli juures. Samuti juhib ta Danforth Plant Science Center’s
laborit, mille teadustöö keskendub soja valkude modifitseerimisele, et
parandada soja koostist ja vähendada allergeensust.
Täpsem teave:
EPMÜ Agrobiotehnoloogia arenduskeskuse juhataja Tõnu Mõistus
tel 731 3844
e-post: rada@eau.ee
Allikas: EPMÜ pressiteade.
| |
|