Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Geenitehnoloogia loeng Eesti Põllumajandusülikoolis (2004-11-23 16:11:30)

Kolmapäeval, 24. novembril kell 11 esineb Eesti Põllumajandusülikooli peahoone auditooriumis 137 USA Missouri-Columbia ülikooli professor ning Donald Danforth Plant Science Center juhtivteadlane Eliot Herman, loenguga Food Allergens and Genetic Engineering.

Loengul tuleb juttu geenitehnoloogia võimalustest toiduallergeenide mõju vähendada ning toiduohutust tõsta. Lisaks tuleb loengul juttu geenitehnoloogia üha aktiivsemast rakendamisest toiduainetetööstuses.
Üles on kerkinud palju küsimusi ning koguni hirme.
See on pannud paljud mõtlema, et kõikvõimalikud geenmutatsioonid tuleks ära keelata.
Samas on väga vähe tähelepanu pööratud geenitehnoloogia eesmärkidele, sellele, et toitu püütakse ohutumaks muuta nii inimesele kui loodusele. Paljudel hirmudel pole alust.

Loeng on mõeldud eelkõige biotehnoloogia, liha- ja piimatehnoloogia ning veterinaarmeditsiiniga seotud valdkondade inimestele, kuid oodatud on ka kõik teised huvilised. Loengule järgneb diskussioon.

Dr. Herman on taimefüsioloog ja –molekulaarbioloog, kes töötab Missouri-Columbia Ülikooli juures. Samuti juhib ta Danforth Plant Science Center’s laborit, mille teadustöö keskendub soja valkude modifitseerimisele, et parandada soja koostist ja vähendada allergeensust.

Täpsem teave:
EPMÜ Agrobiotehnoloogia arenduskeskuse juhataja Tõnu Mõistus
tel 731 3844
e-post: rada@eau.ee

Allikas: EPMÜ pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.