Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hõrk jõululõhnaline kana loob meeleolu (2007-12-06 07:30:43)


Paljuräägitud jõulutunnet on raske sõnastada. Selge on aga see, et pea iga tunne koosneb paljudest (pisi)asjadest, sealhulgas lõhnast. Teadagi on lõhn üks oluline koostisosa ka jõulutoidu juures lisaks selle väljanägemisele, maitsele ja ootustele. See tõde leidis kinnitust uute jõulutoodetena välja pakutud praade proovides – etteotsa trügisid tooted, millel väga äratuntav, emotsioonide helikeeltel mängiv aroom.

 

Ahjukana õunte ja ploomidega

9,4 punkti

Tootja: Tallegg

Tootja kilohind: 53.85

Tõelise jõululõhnaga tõeline jõulupraad! Väga hästi maitsestatud, väga hea ja tugev nelgilõhn, maitselt mahe ja hõrk, õunad-ploomid kana sees maitsvad. Liha hästi pehme, veidi magusapoolne. Omapärane, huvitav maitseainete kooslus, esimesel hetkel tundub kaneeli ja nelgi mekk liiga tugev, hiljem hajub parajaks hõrguks. Kerge ja mahlane – ilmselt tänu küpsetuskotis küpsetamisele. Tervislik, väga hea ja maitsev. Huvitav, miks on kasutatud värskete õunte asemel kuivatatud õunu (vähemalt nii tundub). Lausa sulab suus, välimus ka efektne. Superluks, selle hooaja parim kana.

 

Küpsetatud suitsuliha (tugevalt suitsune praad)

8,4 punkti

Tootja: AS Rakvere Lihakombinaat

Tootja kilohind: 74.95

Super võimas, suitsufännide unistus! Vapustav! Ilus, suitsune lihatükk, otsekui «vanaaegne», maasuitsusauna maitsega. Isuäratav suitsuaroom, üsna taine, liha pehme ja mure. Suurepärane, pehme, mahlane, kui viriseda, siis maitse võiks olla veelgi tugevam. Suitsu lõhn on tugevam kui maitse, üldiselt hästi mahlane, pehme.

 

Põssafilee koorekastmes

8,4 punkti

Tootja: Nõo Lihavürst

Tootja kilohind: 96.00

Välimus polegi nii kena, aga üsna omapärane maitse üllatab – hea, mahe, tõesti mõnusalt koorene kaste, mis siiski vajaks millegi teravaga täiendamist. Pole liiga rasvane, tunda head sibulamaitset. Hea tummine siga. Maitse üsna hea, aga ei midagi erilist. Maksimumpunkte ei saa, sest mahlakusest jääb puudu.

 

Ahjufilee küpsetuskarbis (tailiha sea välisfileest)

7,5 punkti

Tootja: AS Rakvere Lihakombinaat

Tootja kilohind: 76.95

Eeskujulikult taine liha, soola parajalt, ehtne ja aus kraam, suurepärane, hapukapsaga ilmselt veelgi parem. Ilus puhas liha, vist pole värvainet lisatud, ei ole pekine, suhteliselt tavalise maitsega, maitset võiks rohkem olla. Lisandeid tahaks juurde – hea mahlane sinep näiteks, kapsaga võib super olla. Isuäratav välimus, lõhn mitte nii meeldiv. Jõuluprae jaoks ehk liiga taine, aga pekivaenlasele parim siga. Pisut kuivavõitu, igav nagu Toyota Corolla.

 

Ahjukana pohladega

7,4 punkti

Tootja: Talleegg

Tootja kilohind: 52.52

Kerge marja- või puuviljamaitse ja -lõhn, aga ei midagi erilist, maitseb nagu kana ikka. Hea ja pehme. Pohla maitse on õrnemast õrnem. Küpsetuskott jätab liha mõnusalt mahlaseks, mahe maitse. Õunte ja ploomidega täidetud kanale jääb maitselt alla, aga muidu meeldiv elamus.

 

Veisepraad küpsetuskarbis, koriandri ja jõhvikatega

6,9 punkti

Tootja: AS Rakvere Lihakombinaat

Tootja kilohind: 76.95

Värv ehmatab veidi, nii kole – pole üldse isuäratav. Aga maitse on hea! Meeldiv üllatus, sest tavaliselt kipub veis maitsetu olema, loomaliha kohta parajalt mahlane, kuigi veidi sitke. Terava maitsevarjundiga, mis lisab omapära, mõnusalt vürtsikas. Veidi kibe, suhteliselt soolane, taine, tervisesõbralik.

 

Triibuliha küpsetuskarbis (ahjupeekon)

6,5 punkti

Tootja: AS Rakvere Lihakombinaat

Tootja kilohind: 54.95

Tõeline Eesti siga, millega kulub ära palju «külmarohtu». Sobib hapukapsa ja kartuliga, ideaalne koos sinepi või mädarõikaga. Tõsine rasvapomm, aga hea, koduse prae maitsega, südamehaigetele ei soovitaks, kaalujälgijatele ei sobiks, pekisõbrale parim. Üks tõsine eesti inimese praad, pekki päris ohtralt ja see annab ka taile mekki. Mahlane, vürtsika järelmekiga, triibuliseks muudab liha pekk, lisandita keerleb suus.

 

Lossipraad

5,6 punkti

Tootja: Nõo Lihavürst

Tootja kilohind: 106.00

Mõnus amps roosat liha, pehme ja mahlakas, kuid iseloomuta. Tavaline eelküpsetatud praad, igav. Nii õrn ja pehme, et paku või imikule, aga erilise maitseta, meenutab pigem tavalist suitsuvorsti. Eelküpsetatud praadide kategoorias parim.

 

Liharullid porgandi ja singiga

5,5 punkti

Tootja: Nõo Lihavürst

Tootja kilohind: 90.40

Põnev, vürtsikas rull, aga liiga maitseainene. Santa Maria lihamaitseaine tugevalt tunda. Teravalt ja tugevalt maitsestatud, ent sellegipoolest jääb midagi puudu. Küllaltki nätske, rikkaliku õudrammusa kastmega.

Jõuludeks? Tänan, ei! Tavalaupäevaseks perelõunaks kõlbab küll.

 

Ahjupraad röstsibulaga

5,3 punkti

Tootja: Maks ja Moorits (AS Valga Lihatööstus)

Tootja kilohind: 93.00

Ilmselt sibulasõprade maiuspala, liha on pehme, mure ja mahlane, ent peale sibula muud maitset ei tunne. Nõrgalt maitsestatud, sibulad kõrbevad veidi pakendi põhja külge, hapukas maitse ei paku elamust, täiesti tavaline – muud ei oskagi öelda

 

Ribirull sinepiga

2,7 punkti

Tootja: Maks ja Moorits (AS Valga Lihatööstus)

Tootja kilohind: 100.00

Pekk sinepiga! Väga rasvane, sinepimaitset ei ole palju tunda, peab ise juurdegi lisama. Nii pekine, et vabatahtlikult seda ei sööks, aga taine osa sellest toidust maitses sinepiselt. Väljanägemine täitsa vahva, aga kaalujälgijad muidugi minestavad selle toidu peale.

 

Allikas: www.tarbija24.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.