Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selgusid Aasta Keskkonnateo preemiasaajad (2007-12-05 16:38:19)

 

Kolmapäeval, 5. detsembril tegi Keskkonnaministeerium teatavaks konkursi Aasta Keskkonnategu 11 preemiasaajat. Seekord võisteldi kolmes kategoorias: Aasta Keskkonnategija auhinna pälvis kolm ning nii Keskkonnateo kui ka Keskkonnateokese auhinna said neli asutust.

Aasta Keskkonnategija 2007 peapreemia võitsid AS Triip, Väätsa Prügila AS ja Silbet AS. Selles kategoorias tunnustatakse asutusi ja organisatsioone, kes teevad jõupingutusi ja investeeringuid keskkonnasaaste vähendamiseks, kes propageerivad keskkonnahoidlikku tootmisviisi ja/või teadvustavad avalikkuses säästva arengu suunalist tegevust.

Aasta Keskkonnateo ja Aasta Keskkonnateoke kategoorias jäid tänavu peapreemiad välja andmata, seda silmapaistvalt tugeva teo puudumise tõttu, lausus žürii esimees, Keskkonnaministeeriumi kantsler Annika Uudelepp. Selle asemel otsustas žürii kummaski kategoorias välja anda kaks esimest ja kaks teist preemiat. "Kandidaatide hindamisel lähtusime sellistest kriteeriumitest nagu mõju keskkonnale, idee kandvus ja uudsus, mõju sihtrühmale ja ühiskonnale laiemalt ning teo jätkusuutlikkus," selgitas kantsler.

Aasta Keskkonnategu 2007 esimese preemia said Tartu Keskkonnahariduse Keskus Läti-Eesti koostööprojekti "Looduse õppimine ja õues õpetamine läbi piiriülese koostöö" eduka juhtimise eest ning MTÜ Matsalu Filmifestival rahvusvahelise loodusfilmide festivali järjepideva eduka korraldamise eest. "Mõlemad teo puhul on tegemist töötava ja eduka projektiga, mis on jätkusuutlikud ja laia mõju omavad,“ märkis Annika Uudelepp.

Aasta Keskkonnateokese 2007 esimese preemia said Elva lasteaed Murumuna järjepideva ja põhjaliku keskkonnaalase kasvatustöö eest ja viis Roosna-Alliku Põhikooli tüdrukut projekti "Minu kodukoha allikaala korda!" läbiviimise eest. Elva lasteaia puhul rõhutas kantsler, et seal on juba aastaid tehtud süsteemset ja hästi läbimõeldud tööd, kaasates ka lapsevanemaid ja ühendades loodust ja tervist. "Roosna-Alliku Põhikooli projekt on oluline selle poolest, et on koolitüdrukute enda algatatud ning omanäoline, samas suunatud kogukonna heaks," võttis kantsler žürii hinnangud kokku.

Keskkonnateo ja Keskkonnateokese kategooria võitjate vahel jagatakse traditsiooniline auhinnafond 80 000 krooni ulatuses. Keskkonnategija auhinna raames antakse välja mitterahalised tiitlid ning võitjad saavad võimaluse osaleda Euroopa keskkonnaalasel konkursil The European Business Awards for the Environment.

Alates sellest aastast jagab Keskkonnaministeerium peapreemia võitjatele ka just selleks konkursiks väljatöötatud keskkonnamärgist.
Märgist saavad võitjad kasutada oma toodetel, blankettidel, trükistes ning selle omamine näitab, et nende tegevus vastab kõrgetele keskkonnaalastele nõudmistele.

Tänavu ühendas Keskkonnaministeerium kaks keskkonnaalast konkurssi "Keskkonnasõbralike Ettevõtete TIPP" ja "Aasta Keskkonnategu" ning konkursi nimeks jäi seni avalikkuses suuremat tähelepanu pälvinud konkursi nimi - „Aasta Keskkonnategu“. Tänavusele konkursile laekus kokku 22 kandidaati.

Aasta Keskkonnateo valimisega tunnustab Keskkonnaministeerium viimase aasta jooksul keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse valdkonnas sooritatud erilisi või positiivseid tegusid ning lisaks selgitab välja ka kõige keskkonnasõbralikumad ja –teadlikumad organisatsioonid. Samuti on konkursi eesmärk tõsta inimeste teadlikkust ja suunata märkama keskkonna heaks tehtavat meie ümber.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 5.12.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.