Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustas maaparandustoetuste taotluste vastuvõttu (2007-12-03 13:59:00)

 

Alates 3. detsembrist kuni 17. jaanuarini saab PRIA piirkondlikes büroodes esitada põllu- ja metsamajanduse infrastruktuuri investeeringutoetuse taotlusi. Kui maaparandussüsteemide ehitamist on PRIA varemgi toetanud, siis tänavu on võrreldes varasemate aastatega laienenud nii toetatavad tegevused kui suurenenud toetussummad.

 

Toetuse üldeesmärgiks on kuivendussüsteemide toimimisvõime säilitamine põllu- ja erametsamaal. Toetust saab taotleda Maaelu Arengukava 2007-2013 raames ning tänavuse taotlusvooru eelarveks on 85 miljonit krooni. Järgmise seitsme aasta jooksul toetatakse maaparandusprojekte kokku enam kui 556 miljoni krooni ulatuses.

 

PRIA maaelu investeeringutoetuste büroo peaspetsialist Eva-Kadri Rossneri sõnul on meetme eesmärgid ja toetatavad tegevused võrreldes varasemate aastatega laienenud. Nii toetatakse maaparandussüsteemide ehitamist, rekonstrueerimist ja uuendamist ning keskkonnarajatisi ja teenindavaid teid. „Oluliselt on laienenud ka juurdepääsuteede ehitamise ja rekonstrueerimise toetamine,“  tõi Rossner välja ühe erinevuse võrreldes varasemate taotlusvoorudega.

 

Tänavu saab esitada ka taotlusi 2007. aastal enne taotluse esitamist juba tehtud investeeringutele, kuid sellisel juhul tuleb taotlus esitada kindlasti hiljemalt 20. detsembril 2007. aastal. 21. destembrist kuni 2. jaanuarini PRIAs taotluste vastuvõttu ei toimu. Juhul kui investeeringuga ei ole 2007. aastal alustatud, siis on aega taotlus esitada kuni 17. jaanuarini 2008. a

 

Toetuse taotlejateks võivad olla nii põllumajandusega tegelevad ettevõtjad, erametsaomanikest ettevõtjad, metsa- ja maaparandusühistud kui ka mittetulundusühistud. „Täpsemat infot taotlejale esitatavate nõuete kohta saab PRIA piirkondlikest büroodest ja koduleheküljelt,“ lisas Rossner.

 

„Muutunud on ka toetuse protsendid kogu investeeringu maksumusest,“ tõi Rossner välja veel ühe suure erinevuse võrreldes varasemate aastate taotlusvoorudega. Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta kõikide tegevuste puhul kokku on 8 miljonit krooni kalendriaastas ja 16  miljonit krooni programmiperioodil.

 

Taotlusi hinnatakse vastavalt hindamiskriteeriumitele, need kriteeriumid on avalikud ja kõik saavad nendega tutvuda. „Kriteeriumide alusel moodustatakse pingerida ning vastavalt eelarvele saavad pingereas paremad ka toetust,“  ütles Rossner.

 

Lisainfot toetuse kohta saab PRIA kodulehelt www.pria.ee, PRIA piirkondlikest büroodest ja Tartu keskusest Narva mnt 3,  tel 737 1284.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 03.12.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.