Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jätkub metsade korraldamata raie (2004-11-20 00:34:51)
Riigikogu keskkonnakomisjon otsustas 15. novembril lükata edasi metsaseaduse nõude, mis oleks võimaldanud lõpetada senise metsade stiihilise raide. Otsuse taga on metsatöösturite aktiivne vastutöö.

Tulenevalt koalitsioonileppest ja tänu keskkonnaministri sirgjoonelisele tegutsemisele viidi selle aasta aluses metsaseadusesse parandused, mille kohaselt pidi alates 2005. aastast olema metsade raiumise aluseks kehtiv metsamajandamise kava.

Metsa kiirmahamüüjatele ei olnud selline plaan meelt mööda. Metsatöötlejate väitel ei jõutavat metsamajandamiskavasid õigeaegselt kehtestada. Tegelikult ei ole kavade kehtestamiseks lõpptähtaega määratud ja kõigil metsaomanikel on võimalik lasta oma olemasolevad metsamajandamiskavad ka kehtestada. Soovi või vajaduse korral on kõigil huvitatutel võimalus uus metsamajandamiskava tellida turul vabalt tegutsevatelt metsakorraldusettevõtetelt.

Mis puutub kavade kehtestamiseks kuluvasse aega, siis on lähiminevikust olemas Põllumajandusministeeriumi võrreldava töömahuga näide, kus tuldi väga lühikese ajaga toime kogu riigi põllumaade deklareerimisega.

Allikas: metsakaitsega tegelevate kodanikeühenduste pressiteade (MTÜ Eesti Metsakasvatajate Ühing, MTÜ Eesti FSC Töögrupp, Eestimaa Looduse Fond, Eesti Roheline Liikumine).

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.