Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ühise põllumajanduspoliitika reformi “tervisekontrolli” ettevalmistamine (2007-11-26 10:13:53)


26. ja 27. novembril Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajanduse ja kalanduse nõukogus on olulisema teemana arutlusel ühise põllumajanduspoliitika reformi “tervisekontrolli” ettevalmistamine.

“Tervisekontrolliks” nimetatakse 2003. aasta Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika reformi tulemuste ülevaatamist ja hindamist turumuutuste ja arenguga kohandumiseks.

“Tervisekontroll” hõlmab Euroopa Liidu otsetoetuste süsteemi ülevaatamist ja lihtsustamist erinevate toetusõiguste tüüpide vähendamise teel, nõuetele vastavuse süsteemi läbivaatamist ja lihtsustamist, toetuste osalist/täielikku lahtisidumist kõikides liikmesriikides ning toetustasemete ülem- ja alammäära piiritlemist.
Samuti hõlmab “tervisekontroll” erinevate turukorraldusmeetmete, nagu sekkumine, eksporditoetused ning tootmiskvoodid, võimalikku muutmist.
Vaatluse alla tuleb ka põllumajanduslikust tootmisest väljasoleva maa küsimus ning oluliseks teemaks on piimakvoodi võimalik kaotamine.

Uute väljakutsetena nähakse riski- ja kriisjuhtimist. Kliimamuutused, bioenergia ja veemajandus on samuti teemad, mida kavatsetakse „tervisekontrolli” raames käsitleda ning tulevikus arvesse võtta EL-i ühise põllumajanduspoliitika kujundamisel.

Komisjonil on „tervisekontrolli” raames kavas üle vaadata ühtne otsetoetuste süsteem, kuna praegused kogemused näitavad, et osad rakendusotsused ning reeglid on osutunud keeruliseks ja liigset administratiivkoormust tekitavaks. „Tervisekontroll” on võimalus muudatusteks ja lihtsustamiseks süsteemi põhimõtteid ümberkujundamata.

Lisaks arutatakse nõukogus puuvilla toetuskava muutmist, piiritusjookide määruse eelnõu ja veinisektori turukorralduse määruse eelnõu.

Põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungil osalevad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsler Toomas Kevvai, välissuhete ja arenduse asekantsler Peeter Seestrand, eurokoordinatsiooni büroo juhataja Kristina Uibopuu ning Eesti Vabariigi Alalises Esinduses EL-i juures talituse direktor Olavi Petron.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 26.11.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.