Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vaasid saavad lilledega uue elu (2007-11-25 01:41:55)

 

Kuigi igasugused uhked anumad on sisekujunduses tähtsal kohal, ei pea algajad kodukujundajad lilli ostes või kingiks saades poodi tormama – veidigi loovust appi võttes leiab lilledele sobiva ka kodus leiduvate seast.

 

Lilli vaasi paigutades võiks tähelepanu pöörata hoopis sellele, milline ülesanne on neil ruumis. «Eelkõige on see ju kujunduselement,» nendib kunstnik ja sisekujundaja Imbi Kruuv.

 

Sestap võiks lilledele sobivat nõu valides vaagida hoopis nende ja tulevase vaasi omavahelisi suhteid – kas need täiendavad üksteist või hakkavad konkureerima ja millise kompositsiooni omavahel sobitatuna loovad.

 

Sellest lähtuvalt julgustab Kruuv kingiks saadud kimpe kodus lahti harutama, sest sel juhul on lilledest võimalik luua omaette kunstiteos(ed). «Nii toimides täiendame oma toa kujundust ja lilledega tuppa toodud meeleolu võimendub mitmekordselt,» räägib asjatundja. «Jälgima peaks vaid seda, et anum lilledega ei hakkaks inimeste tegemisi segama. Näiteks söögilauale annavad lilled meeleolu vaid siis, kui jätavad ruumi ka laua taga istujaile.»

 

Suuri, nii-öelda vihtadena kingitavaid kimpe soovitab vaasi seadmiseks pakendist või paelast vabastada ka lillede müügiga tegeleva AS Mileedi omanik Ingrid Siller. Floristi kokku seatud kimbuga on tema sõnul muidugi keerulisem, sest seal on oksad tavaliselt teibitud või traaditud ning kimpu lahti võttes võib saavutada sootuks ebameeldiva tulemuse.

 

Silleri jutust selgub, et kodus ei pea olema palju erinevaid vaase.

Ta soovitab kodu kujundades panustada sellistesse anumatesse, mis täidaksid ühtaegu nii kujunduselemendi kui vajadusel lillevaasi funktsiooni. Näiteks toob Siller tänavu sügisel eriti popid metallvaasid, mis köidavad tähelepanu nii koos roosiga kui ka ilma. «Kui koos roosiga panna vaasi tükike tsellofaani, jääb see oksa toetama ja kõrgesse anumasse saab panna ka väga lühikese õie,» õpetab ta.

 

Tsellofaan on hea abivahend ka vanemate toanurka kasutuna seisma jäänud põrandavaasidele uue elu andmisel – suures klaasvaasis annab see lisaks lillede toestamisele põneva efekti.

 

Ja kindla peale tõmbavad kodus tähelepanu vanad ei-tea-kust pärit plekknõud. «Pealtnäha kasututele asjadele tuleb julgeda uus elu kinkida, sest koos nendega on lillede edasiantav sõnum veelgi võimsam,» lausub Kruuv.

 

Allikas: www.postimees.ee 24.11.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.