Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Põllumajandusülikoolis valiti täna aasta tegu (2004-11-19 17:26:28)
Täna Eesti Põllumajandusülikooli aastapäeva puhul toimunud akadeemilisel aktusel valiti aasta tegu - Tervisliku Piima Biotehnoloogia Arenduskeskuse loomine.
Arenduskeskus hakkab uurima ja täiustama piima kui tervisliku ja asendamatu toiduaine ning kõrgväärtusliku biotoorme biotehnoloogilisi tootmis- ja töötlemistehnoloogiaid, mille eesmärgiks on suurendada ettevõtluspartnerite konkurentsivõimet ja avardada vastavate rakendusuuringute kandepinda.

Aretusstrateegiate ning söötmistehnoloogiate ühendamise abil saadakse piim, mis on eriti sobilik juustu ja tervistavate piimatoodete tootmiseks.
Parandatud ja muudetud rasvhappelise koostisega piimast saadakse infektsioonide ja allergia vastased probiootiliste piimhappebakteritega rikastatud tervistavad, kõrge kvaliteediga, stabiilsed toidutooteid.

Arenduskeskuse partneriteks on EPMÜ Loomakasvatusinstituut, EPMÜ Loomaarstiteaduskonna Toiduteaduse osakond, EPMÜ Loomaarstiteaduskonna Sigimisbioloogia osakond, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, Piimaühistu E- piim, Starter ST OÜ, TÜ Mikrobioloogia instituut ning TÜ Biokeemia instituut.

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus on avatud koostööle kõigi ettevõtetega, mille üheks põhitegevusalaks on kas piima tootmine või töötlemine ning mis on huvitatud rakendusuuringutest ning tehnoloogia täiustamisest pakkumaks lõpptarbijale parima kvaliteediga tervislikke piimatooteid.

Allikas: Eesti Põllumajandusülikooli pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.