Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Elistvere loomapark vajab edasikestmiseks arengukava (2007-11-20 14:15:29)


Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ja MTÜ Eesti Metsaseltsi, Tabivere valla ning Jõgeva linna esindajate kohtumisel lepiti kokku, et Elistvere loomapargil on edasitoimimiseks vaja selgemat rahastamis- ja haldamissüsteemi, mis saavad lähtuda arengukavast.

Kohtumisel tõdesid osapooled, et Elistvere loomapargil on kõigepealt vaja selget arengukava, kus oleks välja toodud konkreetsed tegevused ja ülesanded. Üks lahendus oleks loomapark üle anda MTÜ Eesti Metsaseltsilt valla sihtasutusele.

„Loomapargi edasist tegutsemist tuleks senisest enam rahastada kohalikel omavalitsustel,“ rõhutas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. „On ju tegemist asutusega, mis on kujunenud n-ö kohalikuks turismimagnetiks.“

Kuni selle aasta lõpuni on Elistvere loomapark saanud riigilt iga-aastast rahalist toetust kahe miljoni krooni ulatuses. Lisaks on park taotlenud ülalpidamiseks raha ka Keskkonnainvesteeringute Keskuselt. Riiklik Looduskaitsekeskus arvas oma järgmise aasta eelarvest Elistvere loomapargi rahastamise välja, kuna park ei esitanud vastavat taotlust.

Keskkonnaministri sõnul tuleb Elistvere loomapargi rahastamise ja edasise tegutsemise küsimust ühiselt kindlasti veel selle aasta lõpus arutada. „Riiklikult saab loomaparki rahaliselt toetada siis, kui on teada, missuguseid konkreetseid ülesandeid ta täidab,“ märkis Tamkivi. Tema sõnul võiks park näiteks anda senisest tõhusama panuse keskkonnaharidusse - seda enam, et pargi 70 000 külastajast on valdav osa lapsed.

Elistvere loomapark sai alguse kümme aastat tagasi ja esialgselt rajati see loomade turvakodu põhimõttel. Sinna toodi abivajavad metsloomad, et need terveks ravida ja neid võimalikult looduslikus keskkonnas hoida. Eeskujuks olid samalaadsed loomapargid Saksamaal, Rootsis jt Euroopa maades.

Lisainfo: Leelo Kuk, Riikliku Looduskaitsekeskuse peadirektori asetäitja, tel 627 2192.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 20.11.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.