Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Alanud nädal tuleb sademetevaene (2007-11-20 00:05:40)

 

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognoosi kohaselt tuleb alanud 47. nädal suhteliselt soe ja sademetevaene.

 

EMHI andmetel määrab nädala alguses ilma põhjalaiustel itta suunduv madalrõhuala, mille soojas sektoris valitseb meil sulailm. Ööl vastu teisipäeva ja ka teisipäeval jääb õhutemperatuur nulli ja nelja soojakraadi vahele. Puhub põhjatuul 2-7 meetrit sekundis.

 

Tsükloni tagalas kujunev kõrgrõhuhari riivab Eestit teisipäeval-kolmapäeval ning toob sisemaale nõrga miinuse. Ööl vastu kolmapäeva võib temperatuur langeda kuni kuue külmakraadini. Päeval peaks see jääma miinus ühe ja pluss nelja kraadi vahele.

 

Neljapäeval-reedel taandub kõrgrõhuala ida ja kagu suunas ning Läänemerel kehtestub taas soe edelavool. Õhutemperatuur kerkib päeval pluss kolmest kuni pluss kuue kraadini, öösiti võib see siiski miinusesse langeda. Tuul tugevneb veidi, puhudes 3-8, saartel 7-12 meetrit sekundis.

 

Külmenemine võib taas toimuda laupäeval-pühapäeval, mil üle Eesti liigub Skandinaavial külmas õhus tekkinud kõrgrõhuala.

 

Nädal tuleb üldiselt sademetevaene, kuid sageli võib tekkida udu ja tibutada ka uduvihma. Sajusem võib olla reede pärastlõunal ja ööl vastu laupäeva, kus võib sadada nii vihma, lörtsi kui ka lund, esineb ka jäidet.

 

Allikas: www.hiiumaa.ee 19.11.2007 / Eesti Päevaleht.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.