Toitumisspetsialistide kinnitusel aitab paar klaasikest täismahla tugevdada
immuunsussüsteemi ja ennetada vähki.
Toitumisspetsialistide Mai Maseri ja Kätrin Karu sõnul on kõige tervislikum juua värskelt pressitud mahlu, ent samaväärsed on ka kontsentreeritud mahlast valmistatud pakitooted, kus vitamiinide, mineraalainete ja mikroelementide hulk on peaaegu sama, kirjutab Äripäev.
Kindlasti ei tasuks suhtuda eelarvamusega ka nektaritesse ning mahla- ja vitamiinijookidesse, mida on veega lahjendatud, kuna paljudest marjadest ja puuviljadest polegi võimalik täismahlu valmistada.
Karu väitel tugevdab mahlade joomine immuunsüsteemi, puhastab organismi, väljutab jääkaineid ning annab hulgaliselt vajalikke toitaineid ja vitamiine nagu A, B, C ja P.
Teatud köögiviljamahlade segudega võideldakse Karu sõnul ka kasvajate vastu, samuti aitab toormahlade joomine võidelda talvisel ajal vohavate külmetushaigustega.
Mai Maseri kinnitusel ei tasuks mahlu juues muretseda nende kalorsuse pärast, kuna naturaalne puuviljasuhkur on organismile kergesti tarbitav ning samaväärne puuviljade söömisest saadava energiaga.
Küll on aga nii Maseri kui ka Karu kinnitusel oluline pöörata tähelepanu ka tervislikule toitumisele ja vee joomisele.
Allikas: www.tarbija24.ee 16.11.2007.