Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mahl aitab võidelda külmetusega (2007-11-17 05:33:18)

 

Toitumisspetsialistide kinnitusel aitab paar klaasikest täismahla tugevdada immuunsussüsteemi ja ennetada vähki.

 

Toitumisspetsialistide Mai Maseri ja Kätrin Karu sõnul on kõige tervislikum juua värskelt pressitud mahlu, ent samaväärsed on ka kontsentreeritud mahlast valmistatud pakitooted, kus vitamiinide, mineraalainete ja mikroelementide hulk on peaaegu sama, kirjutab Äripäev.

Kindlasti ei tasuks suhtuda eelarvamusega ka nektaritesse ning mahla- ja vitamiinijookidesse, mida on veega lahjendatud, kuna paljudest marjadest ja puuviljadest polegi võimalik täismahlu valmistada.

 

Karu väitel tugevdab mahlade joomine immuunsüsteemi, puhastab organismi, väljutab jääkaineid ning annab hulgaliselt vajalikke toitaineid ja vitamiine nagu A, B, C ja P.

Teatud köögiviljamahlade segudega võideldakse Karu sõnul ka kasvajate vastu, samuti aitab toormahlade joomine võidelda talvisel ajal vohavate külmetushaigustega.

Mai Maseri kinnitusel ei tasuks mahlu juues muretseda nende kalorsuse pärast, kuna naturaalne puuviljasuhkur on organismile kergesti tarbitav ning samaväärne puuviljade söömisest saadava energiaga.

Küll on aga nii Maseri kui ka Karu kinnitusel oluline pöörata tähelepanu ka tervislikule toitumisele ja vee joomisele.


Allikas: www.tarbija24.ee 16.11.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.