Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tunnustatakse noortekonkursil „Maal on mõnus!” 2007 osalenuid (2007-11-13 17:24:05)


Kolmapäeval, 14. novembril kell 12 toimub Al Mare Bowlinguklubis põllumajandusministeeriumi korraldatud noorte projektikonkursi “Maal on mõnus” 2007 lõpuüritus, kus põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tunnustab konkursil osalenuid.

Alates 2004. aastast korraldab põllumajandusministeerium noortekonkursse teemal “Maal on mõnus”. Esimesel aastal korraldati koostöös Õpetajate Majaga kunsti- ja esseekonkurss, sellele järgneval aastal fotokonkurss ning 2006. aastal luulekonkurss.

Sel aastal kutsus põllumajandusministeerium noori osalema projektikonkursil eesmärgiga, et noored vaataksid avali silmil enda ümber ringi, õpiksid nägema asju, mida oleks vaja ära teha ning suudaksid seda ise ellu viia. Kogu ettevõtmise juures oli oluline isetegemine ja avalik huvi eesmärgiga, et noored tegutseksid nii, et sellest tõuseks kasu paljudele kodukandi inimestele.

Selleaastasele konkursile laekus kokku 40 projektikavandit, millest žürii valis välja ning otsustas rahalise preemiaga toetada 9 projekti, millest 1 pälvis Maaelu Edendamise Sihtasutuse eripreemia.

Projektikavandeid laekus Eestimaa erinevatest paikadest, alates Järvamaast ja lõpetades Valgamaaga. Maaelu mõnusamaks muutmiseks tuli rohkelt erinevaid ideid: kes jäädvustas kodukandi huvitavamaid hooneid ning korraldas fotodest näituse; kes näitas kohalikule rahvale kino; kes restaureeris vana maja; kes korrastas matkaraja või koolitee jne.

Žürii tööd juhtis põllumajandusministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, žürii koosseisu kuulusid veel Maalehe, Eesti Külaliikumise Kodukant, Maaelu Edendamise Sihtasutuse ja noorteorganisatsioonide esindajad. Kokku jagati projektide teostamiseks välja 50 000 krooni.

Lõpuüritusel tutvustavad konkursi raames väljavalitud meeskondade noored endi poolt elluviidud projekte ning põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tänab nii noori kui nende juhendajaid heade ideede ning nende teostamise eest.

Lisainfo: Karina Loi, põllumajandusministeeriumi pressiesindaja, tel 625 6254.

Allikas: Põllumajandusministeerium 13.11.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.