Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus toimub taastuvenergia konverents (2007-11-13 13:35:21)

 

Neljapäeval, 15. novembril algusega kell 10 on Eesti Maaülikooli aulas taastuvate energiaallikate uurimise ja kasutamise konverents TEUK IX, kus tähelepanu keskmes biomassi ja –energia küsimused.

 

Üheksandat aastat toimuval konverentsil astuvad eestimaalaste kõrval kuulajate ette ka Saksa ülikoolide teadlased, kes räägivad oma kogemustest ja võimalustest biomassi uurimisel.

 

Maaülikooli emeriitprofessor Hugo Roostalu kõneleb bioenergiakultuuride kasvatamise erinevatest aspektidest. Maaülikooli külalisprofessor Henri-Charles Dubourguier tutvustab biokonversiooni uurimisprogrammi. Einari Kisel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist räägib energeetika ja taastuvenergia vahekorrast Eestis.

 

Konverentsi kava vt http://www.emu.ee/326249.

 

Konverentsi korraldavad Maaülikooli taastuvenergia keskus, põllumajandusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Energia, SA Archimedes, Maaelu Edendamise Sihtasutus.

 

Esimene konverents "Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine" (TEUK) toimus 4. novembril 1999. Konverentsid on järjepidevalt toimunud kaheksal korral, tuues Tartusse osavõtjaid Eestimaa erinevatest piirkondadest. Aastate jooksul on TEUKist kujunenud Eesti üks olulisemaid taastuvenergiaalaseid konverentse. Konverentsil on käsitletud teemasid, mis on tänasel päeval Euroopa ja ka globaalse taastuvenergiaalase arendustegevuse fookuses: taastuvenergia ressursid, nende tootmine ja kasutamine. Konverentsi eristab tema mitmetest rahvusvahelistest konkurentidest keskendumine eeskätt kohalikele probleemidele.

 

Täpsem info: Elis Vollmer, Eesti Maaülikooli Taastuvenergia keskuse spetsialist, tel 5664 1404, elis.vollmer@emu.ee

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 13.11.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.