Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikooli „Aasta tegu“ on Rõhu iluaia rajamine (2007-11-09 17:32:33)

 

Reedel, 9. novembril toimunud Eesti Maaülikooli akadeemilisel aktusel anti tiitel „Aasta tegu“ Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudile Rõhu katsekeskuse, iluaia ja tervendava aia projekteerimise ja arendamise eest.

 

Tiitliga „Aasta Tegu“ tunnustab Maaülikooli rektor viiendat aastat ettevõtmisi, mis jäävad väljapoole igapäevaseid kohustusi.

 

Tänavu osutus valituks põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Rõhule rajatav kaasaegne katse- ja praktikakeskus. Keskuse üheks osaks on tervendad aed, kus eri maastikukarakteristikud koos taimede, valguse ja värvidega aitavad inimesel taastuda ja stressi maandada. Et keskus asub Tartu lähistel, pole see ainult maaülikoolile, vaid ka linnarahvale mõeldud mõnusaks jalutuskohaks.

 

Varem on „Aasta teoks” valitud keskkonnasõbralik reoveepuhasti, tervisliku piima arenduskeskus, Võrtsjärve järvemuuseum ja keskkonnaüliõpilaste selts.

 

Akadeemilisel aktusel promoveeriti Maaülikooli audoktoriks Helsingi Ülikooli professor Hannu Saloniemi. Doktoriteks promoveeriti Kai Piirsoo, Mait Lang, Endla Reintam, Aime Pajumägi, Raivo Vettik, Alar Astover, Reet Karise, Eve Veromann. Anti üle ka Raefondi ja DeLavali stipendiumid tublimatele tudengitele kokku ligi veerand miljoni väärtuses ning teenetemedalid õppejõududele. Innovatiivse õppejõu tiitli e-õppe arendamise eest pälvisid Sirje Vabrit, Mati Heinloo ja Riina Miljan.

 

Täpsem info: Lea Michelson, maaülikooli akadeemiline sekretär, tel 731 3063, 511 8621.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 09.11.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.