Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli maastikuarhitektuuri õppekavad said üle-euroopalise tunnustuse (2007-11-09 09:01:21)


Oktoobri viimasel nädalavahetusel Brüsselis asetleidnud Euroopa riikide maastikuarhitektide erialaliitude organisatsiooni (EFLA) üldkogul pälvisid esimesena kogu Ida-Euroopas rahvusvahelise tunnustuse Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri bakalaureuse- ja magistriastme õppekavad.

 

Tunnustus annab maastikuarhitektuuri magistridiplomiga lõpetajatele võimaluse astuda asukohamaa erialaliidu liikmeks ja töötada maastikuarhitektina nii era- kui ka avalikus sektoris üle Euroopa. Tunnustus on ka signaaliks Euroopa maastikuarhitektuuri büroodele ja vahetusüliõpilastele, et maaülikoolis antava maastikuarhitektuuri hariduse kvaliteet on hea professionaalse ettevalmistuse saamiseks.

 

Tunnustuse pälvis maastikuarhitektuuri õpe ühtse 5-aastase programmina, kus bakalaureuse- ja magistriaste on tihedalt lõimitud.

 

Tunnustuse saamise nimel uuendati 2006. aastal maaülikooli maastikuarhitektuuri õppekava selliselt, et õppetöö oleks senisest rohkem erialase praktika keskne ja sidusalt kaetud kõik EFLA poolt soovitatavad Euroopa maastikuarhitektuuri õppekava valdkonnad. Samuti lähtuti Eesti tööturu eripäradest nii kaasajal kui tõenäolistest arengutest lähitulevikus.

 

Septembri algul käis maaülikoolis maastikuarhitektide õpetamist uurimas EFLA haridustoimkonna esindaja Iirimaalt. Lisaks pidi maastikuarhitektuuri osakond läkitama Brüsselisse mahuka inglisekeelse kokkuvõtte õppekavadest, õpetamise viisidest ja eesmärkidest ning õppejõududest.

 

EFLA üldkogul toodi meie maastikuarhitektuuriõpet eeskujuks ka teistele Euroopa kõrgkoolidele. Esiletõstmist pälvis õppeainete hea omavaheline seostatus. Tunnustati ka rahvusvahelises keskkonnas läbi viidavat õppetööd ja head rahvusvahelist koostööd. Osakonna koosseisus on juba kolmandat aastat kaks välisõppejõudu.

 

Info:

Toomas Muru, tel 506 7931, EMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikuarhitektuuri osakonna juhataja; Simon Bell tel 505 6106, EMÜ PKI maastikuarhitektuuri osakonna erakorraline dotsent

http://pk.emu.ee/ma

http://pk.emu.ee/234406

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 09.11.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.