Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sügisene konnainfo telefon lõpetas tegevuse (2007-11-06 14:24:40)


Sügisene üle-eestiline konnainfo telefon sai septembrist kuni oktoobrini umbes 90 kõnet, mis teatasid maanteedel talvitumiskohtadesse liikuvatest konnadest. Konnade massilise rände kohtadeks osutusid samad paigad kui kevadelgi.

Konnade ränne oli massilisem Võrtsjärve põhjatipus, Saku-Kiisa ümbruses Harjumaal, Piibe maantee eri lõikudel ning Kärevere ja Kose ümbruses. Kolmandik kõnedest tuli ajavahemikul 18.-21. septembrini, üksikutest konnadest teatati aga veel ka oktoobri viimastel päevadel.

MTÜ Põhjakonn esindaja Piret Pappel ütles, et konnade sügisränne on hajutatum, mitte nii kontsentreeritud ja lühiajaline kui kevadel, mil esimeste soojade ilmadega läheb kogu konnavägi liikvele. Kevadise konnarände tulipunktid olid lisaks veel ka Paide tehisjärve ning Ülemiste järve ümbrus ning kõrgaeg langes ajavahemikule 12.-20. aprill.

Konnainfo tulemused analüüsitakse ning edastatakse Maanteeametile, et teeremonti tehes saaks planeerida konnatunnelite rajamist. LKK liigikaitsespetsialisti Ivar Ojaste sõnul on üle-eestilist konnatelefoni projekti kavas jätkata ka 2008. aastal.

Riikliku Looduskaitsekeskuse ja MTÜ Põhjakonna infotelefon oli avatud ajavahemikul 30. märts kuni 30. mai ja 1. september kuni 31. oktoober. Hoolimata sellest, et tegu polnud tasuta numbriga, tuli kõnesid palju (kokku üle 400), teada anti ka varasemate aastate kogemustest.

Projekti rahastas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Lisainfo: Ivar Ojaste,  LKK liigikaitse peaspetsialist, 521 5151, ivar.ojaste@lk.ee.

 

Allikas: Riikliku Looduskaitsekeskuse 06.11.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.