Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestlastel krooniline D-vitamiini vaegus (2007-11-06 07:09:57)

 

Eestlastel esineb luude normaalseks toitumiseks hädavajaliku D-vitamiini puudust aastaringselt, järeldub Tartu Ülikoolis läbi viidud Eesti esimesest populatsiooniuuringust.

300 inimest hõlmanud uuringust selgus, et D-vitamiini puudust on nii suvel kui talvel, kuid olukord on hullem talvel – lausa 73% uuritavatest esines D-vitamiini madal tase. Lisaks osteoporoosile ehk luuhõrenemisele põhjustab D-vitamiini puudus lastel rahhiidi ja täiskasvanutel osteomalaatsia teket.

 

Osteoporoos on tõsine haigus, mille raskeim tüsistus reieluukaelamurd – sellesse haigestumise risk on naistel suurem kui rinnavähi oht. "Meie kliimavöötmes saab elanikkond olulise osa D-vitamiinist päikesevalgusest. Sestap tuli suure üllatusena, et ka suvel esines olulisel määral vitamiinipuudust," selgitas tulemusi TÜ dotsent Riina Kallikorm. "Teiste Põhja-Euroopa maade eeskujul võiks probleemi leevenduseks olla toiduainete rikastamine D-vitamiiniga."

 

Allikas: SL Õhtuleht 05.11.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.