Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Piusa koopad varsti jälle lahti (2007-11-01 06:14:22)

 

Loodushuvilistel on peagi taas võimalus minna uudistama Põlvamaal asuvaid Piusa koopaid, mis suleti mullu kevadel varinguohu tõttu.

 

Riikliku looduskaitsekeskuse Põlva-Valga-Võru regiooni direktori asetäitja Silver Näki sõnul on ehitustöid vedanud OÜ Kolmet koobaste kindlustustööd juba lõpetanud ning teha on jäänud vaid koobasteesine vaateplatvorm.

 

“20. novembril annab tööde tegija objekti tellijale üle ning siis avatakse koopad ka kõigile huvilistele,” ütles Näkk. Looduskaitsekeskus oli sunnitud Piusa koopad varinguohu tõttu mullu märtsis sulgema. Tänavu eraldas aga keskkonnainvesteeringute keskus looduskaitsekeskusele koobaste kindlustustöödeks üle 3,7 miljoni krooni ning  riigihankekonkursi võitnud OÜ Kolmet alustas suvel ehitustöödega. Kolmet oli riigihankel ainus osaleja.

 

Näki sõnul polnudki hankele erilist tungi oodata, sest tegemist oli keerukate töödega, mille teostamiseks on võimeline vaid mõni üksik firma. Ehitus toimus kahes etapis. Esmalt kindlustas töövõtja koobastiku võlvid ja rajas valgustuse, arvestades sealjuures koobastes elutsevate nahkhiirte vajadustega, samuti suleti kõik avad peale ametlike sissepääsude.

Ehituse teise etapi lõpuks saab täielikult valmis ka vaateplatvorm, mille kaudu koobastesse pääseb. (
BNS)

 

Allikas: www.linnaleht.ee 01.11.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.