Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ida-Virus valmis loodushariduse arengukava (2007-10-30 12:09:57)

 

Riikliku looduskaitsekeskuse Ida-Viru regioonis valmis loodushariduse arengukava tulevaks neljaks aastaks.

 

Ida-Virumaal on loodusharidus seni viletsamal järjel kui mujal Eestis. Arengukava järgi peaks Eesti kõige linnastunumas maakonnas olema palju rohkem kohti, kus noortele loodusharidust pakkuda, vahendasid Terevisiooni uudised.

Ida-Virumaa loodushariduse arengukava on esimene omalaadne Eestis, ütles Riikliku looduskaitsekeskuse Ida-Viru regiooni juhataja Kaili Viilmaa.

Tema sõnul on loodushariduse olukord Kirde-Eestis Eesti muudest piirkondadest halvem juba seetõttu, et tegemist on kõige linnastunuma maakonnaga. Peaaegu 90% inimestest elab linnades ning nendel inimestel puudub side loodusega.

Viilma sõnul tehti mõned aastad tagasi üle-Eestiline uuring, kui palju on lastel väliõppe võimalusi.

"Ida-Virumaa oli konkurentsitult olemasolevate õpperadade, väliõppe klasside ja loodushariduskeskuste poolest kõige kehvemas seisus," tõdes Viilmaa.

Tema sõnul peab idavirulaste loodusesse lubamisega olema ettevaatlik. "Meie seisukoht oli, et enne ei tohiks inimesi metsa kutsuvaid ja suunavaid rajatisi juurde teha, kui inimeste loodusteadlikkus ja -haridus on paranenud.

Viilmaa avaldas lootust, et nelja aasta pärast on idavirulaste suhtumine loodusesse paranenud. Looduskaitse arengukava koostas 38 inimest 28 asutusest. Seetõttu peaks tegemist olema põhjaliku dokumendiga.

 

Allikas: www.etv24.ee 30.10.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.