Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algasid Kunda linna keskuse haljastustööd (2007-10-28 05:02:17)

 

Senini on Kundas puudunud nn linnasüda, kuhu kõik teed kokku viivad ning mis linnaruumi koos hoiab.

 

Tänaseks päevaks on aga esimene samm Kunda linna keskuse kui terviku väljaehitamiseks tehtud. Kunda linnavalitsuse heakorranõunik Sirje Liiskmaa rääkis, et uueks linnasüdameks kujuneb ühisgümnaasiumi esine ala koos ristmiku, parkla ja haljastusega.

 

Aasta alguses valmisid nii tee- kui ka keskuse haljastusprojekt. Teeehitus lükkub tulevasse aastasse, esmajärjekorras kujundatakse ümber keskuse maastik. Haljastuse projekteerimisel on hõlmatud vaid osa suuremast haljaspinnast, millel seni puudus maastikuarhitektuuriline lahendus. Pool haljasterritooriumist hoitakse tuleviku tarbeks ärimaana varuks.

 

Liiskmaa rääkis, et keskuse haljasala asub mäeveerul ning seetõttu ehitatakse see üles terrassidena, mis ääristatakse murtud paest tugimüüridega. Kõrgeima tasapinna moodustab piki sõiduteed kulgev kõnnitee ning astmetest kujuneb lõpuks nn amfiteater, mille kõige madalamaks astmeks on ümmargune plats.

 

“Seda on võimalik ka lavana kasutada ning seal võib tulevikus igasuguseid üritusi korraldada,” lausus Sirje Liiskmaa. Trepiastmeid on sel puhul võimalik ajutiste istmetena kasutada.

 

Haljasala läbiv kõnnitee saab alguse Aia tänava poolsest teeprojektis ette nähtud ülekäigurajast ja suundub loogeldes ülekäigukohani Kasemäe tänaval. Projekti kohaselt rajatakse ka istumis- ja puhkealad ning väikelaste mängumaa liivakasti ja vedrukiikedega.

Astmetele ehitatakse kaldpinnad lapsevankrite ja invasõidukite tarbeks. Teede vahele jääb istutusala, rajatakse purskkaev. Istutustööd lükkuvad 2008. aastasse.

 

Ala valgustusprojekt on seotud keskuse üldise valguslahendusega. Haljasalale on kavandatud 17 valgustit. Kohtvalgustus paigaldatakse kivimüüridesse treppide kohale ja piki istemüüri ning purskkaevu juurde.

 

Riigihanke linna keskuse ringristmiku ja haljastuse väljaehitamiseks võitis OÜ Ojassaar ning keskuse kui terviku väljaehitamise hinnaks on arvestatud pisut vähem kui 2 miljonit krooni, millest umbes 40% kulub sel sügisel alustatud haljastusprojekti teostamiseks. Keskuse valmimisajaks on plaanitud 2008. aasta augustikuu.

 

Allikas: Virumaa Teataja 27.10.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.