Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aasta Keskkonnateo võitjaid ootavad preemiad ja keskkonnamärgis (2007-10-25 12:55:06)

 

Keskkonnministeeriumi poolt igal aastal korraldatavale Aasta Keskkonnateo konkursile saab kuni 1. novembrini esitada keskkonnateadlikkust tõstvaid tegusid, mille võitjate vahel läheb jagamisele 80 000 krooni preemiaraha ning esmakordselt pärjatakse neid ka uue keskkonnamärgisega.

Keskkonnateo konkursi eesmärk on tunnustada viimase 12 kuu jooksul keskkonnakaitse, teavituse ja -teadlikkuse valdkonnas tehtud silmapaistvaid positiivseid tegusid ning lisaks selgitada välja ka kõige keskkonnasõbralikumad ja -teadlikumad organisatsioonid. Samuti on konkursi eesmärk tõsta inimeste teadlikkust ja suunata märkama keskkonna heaks tehtavat meie ümber.

Aasta Keskkonnateo konkursi raames antakse välja kolm tiitlit. Keskkonnateo valdkonnas võivad kandideerida keskkonnateadlikkuse tõstmisele suunatud projektid ja tegevused. Sealhulgas on eraldi oodatud Keskkonnateokese preemiale kandideerima lastele ja koolinoortele suunatud keskkonnateadlikkuse projektid.

Keskkonnategija tiitlile võivad kandideerida organisatsioonid, kes on teinud jõupingutusi ja investeeringuid keskkonnasaaste vähendamiseks, kes propageerivad keskkonnahoidlikku tootmisviisi ja/või teadvustavad avalikkuses säästva arengu suunalist tegevust. Aasta Keskkonnategija võitjatele jagatakse esmakordselt selleks spetsiaalselt välja töötatud keskkonnamärgis, mida ettevõte saab kasutada oma toodetel ja blankettidel. Lisaks saavad võitjad õiguse osaleda Euroopa samalaadsel konkursil "European Business Awards for the Environment".

Konkursile on oodatud kandideerima nii üksikisikud, keskkonnaühendused, erinevad asutused ja organisatsioonid kui ka kohalikud omavalitsused. Kandidaatide esitamiseks tuleb täita ankeet, mille leiab Keskkonnaministeeriumi kodulehelt (www.envir.ee) ning saata see hiljemalt 1. novembril (k.a.) meiliaadressile keskkonnategu@envir.ee või posti teel Keskkonnaministeeriumisse aadressile Narva mnt 7A, 15172 Tallinn, märgusõnaga „Keskkonnategu".

Konkursi võitjad avalikustatakse pidulikul lõpuüritusel novembri lõpus. Konkursi võitjad selgitab välja zürii, kuhu lisaks Keskkonnaministeeriumi esindajatele kuuluvad meedia- ja keskkonnahariduse spetsialistid.

Keskkonnateo konkurss on toimunud iga-aastaselt alates 2004. aastast. Keskkonnasõbralikke ettevõtteid on siiani valitud üle aasta kolmel korral (2001, 2003 ja 2005) nimetuse all Keskkonnasõbralike Ettevõtete TIPP. Alates käesolevast aastast valitakse keskkonnasõbralikke organisatsioone iga-aastaselt Aasta Keskkonnateo konkursi raames.

2006. aasta keskkonnateo tiitli pälvis Põlva Maavalitsuse ökofestival "Rohelisem elu". Aasta Keskkonnateokese tiitli võitis MTÜ Eesti Koolimetsade Ühendus - õuesõppe idee propageerimine ETV telesaate „Õpiõu!" kaudu. Keskkonnasõbralike Ettevõtete 2005. aasta konkursi võitjateks tunnistati suurtest organisatsioonidest Eesti Energia AS, väikeste ja keskmise suurusega organisatsioonidest Paekivitoodete Tehase OÜ ning keskkonnasõbraliku tootmisega paistis silma Põltsamaa Felix AS.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 25.10.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.