Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veterinaar-ja Toiduamet korraldab koolituse söödakäitlejatele (2007-10-24 11:37:37)


Veterinaar- ja Toiduamet korraldab koolituse nendele söödakäitlejatele, kes peavad hakkama rakendama HACCP nõudeid. Ühepäevased koolitused toimuvad 27.11. 2007 Tallinnas ja 29.11.2007 Tartus.

Koolitus on tasuta, osavõtjate arv piiratud (60 inimest grupis) ja vajalik on eelnev registreerimine. Koolitust viivad läbi välislektorid ja HACCP spetsialist Eestis Katrin Laikoja.

Koolitusele on võimalik registreerida kuni 31. oktoobrini 2007.a.

Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 183/2005 12.jaanuar 2005.a. kehtestati söödahügieeni nõuded söödakäitlejatele. Söödaohutuse tagamise oluliseks osaks on sööda ja söödakomponentide jälgitavus kogu söödaahelas, mistõttu kohaldatakse nimetatud määrust söödakäitlejate kõikide tegevuste suhtes esmatootmisest kuni turuleviimiseni, toidu tootmiseks peetavate loomade söötmise suhtes ja sööda impordi ja ekspordi suhtes. Vastavalt määruse nr 183/2005 artiklitele 7 ja 18, peavad söödakäitlejad, kes täidavad määruse 183/2005 lisa 2 nõudeid, hiljemalt 1. jaanuariks 2008 esitama Veterinaar- ja Toiduametile pädeva asutuse poolt nõutavas vormis tõenduse selle kohta, et nad järgivad artiklit 6 ja määruses 183/2005 sätestatud tingimused on täidetud, mis tähendab seda, et lisa 2 nõuete täitjad peavad rakendama HACCP põhimõtteid. Lisa 2 nõudeid peavad täitma kõik turustamisotstarbelise sööda tootjad, sööda vahendajad, importijad, ladustajad, transportijad ja pakendajad. Lisa 2 nõudeid ei pea täitma (ja HACCP põhimõtteid rakendama) ettevõtted, kes toodavad sööta turustamisotstarbelise loomse toidu saamiseks peetavate loomade söötmiseks ja ei turusta sööta (ehk siis oma ettevõtte tarbeks sööda tootjad). Nemad täidavad hügieenimääruse lisa 1 nõudeid.

 

Allikas: Veterinaar-ja Toiduameti 24.10.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.