Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kellelt küsida sibullilli? (2004-11-11 19:54:42)
Tavalisel aastal on novembris lillesibulate mahapanekuaeg möödas, maapind sel ajal juba kahutanud ning lumekirmegi kohati maas. Tänavu saab hilja ärganud aiapidaja veel praegugi mõne taimealge maha poetada. Lootuses, et ilmamärkide lubatud soe pikalt püsib.
Tegelikult võtab nüüdisaegne sortiment kasvatajal silme eest kirjuks. Sellest paablist leiab aiapidaja peibutavaid taimi, mida iga hinna eest endale ihkaks. Juhtub ka nii, et huviline ei tea, kust otsivat taime kätte saada. On näinud pilti ja lugenud kirjeldust või kuulnud sõbralt soovitust.
Teisalt on tagasihoidlikke sibullillede kasvatajaid, kelle taimed aastate jooksul paljunenud ning nüüd puudub väljund uue omaniku juurde. Lõpuks löövad käega ja viskavad ehk hoopis minema.

Aiandusportaal on selliseks kohaks, kus taimepakkujad ja -soovijad kokku võiksid saada. Juba mitmendat kuud on meil üleval sibullillekasvataja Sulev Savisaare rikkalik liigi- ja sordikogu. Enamik neist taimedest on Maarjamaal vähetuntud (haruldased) või hoopis tundmatud, samas on nende Eesti kliimasse sobivus ja vastupidavus avamaal aastatepikkuse kasvatuskogemusega kontrollitud.

Valikuga saab tutvuda, klikates järgmist linki: www.aiandus.ee/doc/pysilill.doc.
NB! Aeglase arvuti korral palume kannatust, sest materjal on mahukas ning fail avaneb pikkamööda.

Sulev Savisaarega saab ühendust järgmiste kanalite kaudu: www.aiandus.ee/e_vaata.php?id=98.

Aiandus.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.