Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Käes on sügislehtede koristamise aeg (2007-10-18 07:14:44)

 

Tallinna Kommunaalameti hooldusosakond soovitab kõigil maja- ja kinnistuteomanikel, samuti haldajatel sügislehed enne külmade tulekut ära koristada.

 

Heakorra eeskirja kohaselt peab kinnistu omanik korraldama lehtede koristamise ja äraveo ka kinnistu ja sõidutee vahelisel haljasalal. Lehtede, prahi ja kulu põletamine on rangelt keelatud. „Tallinnas on lõkke tegemine lubatud vaid keskkonnaameti loa alusel ning ka sel juhul tohib põletada üksnes puu- ja põõsaoksi, kuid mitte lehti,” ütles Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Kaimo Järvik.

 

Lehed tuleb kompostida oma aias või kasutada kompostimisväljaku teenuseid. Aia- ja pargijäätmeid võetakse vastu Mustamäe Haljastuse AS kompostimisväljakul, mis asub aadressil Rahumäe tee 5a. Kompostimisväljakule võib vedada aia- ja pargijäätmeid kõikidelt Tallinna linna haljasaladelt ja kalmistutelt, sh ka eraomanduses olevatelt kinnistutelt. Aia- ja pargijäätmeid võetakse nii era- kui ka juriidilistelt isikutelt vastu hinnaga 250 kr/t, millele lisandub käibemaks. Vastuvõetava oksarisu maksimaalne läbimõõt on 6 cm. Vastuvõetud jäätmed sorteeritakse, sh eraldatakse vastuvõetud jäätmetes sisalduvad muud jäätmeliigid kui aia-ja pargijäätmed. Vältimaks olmejäätmete ja prügi ladustamist kompostimisväljakule on seal ööpäevaringne valve.

 

Jäätmete vastuvõtt toimub aadressil Rahumäe tee 5a tööpäeviti kl 8-18, kevadel (aprill, mai) ja sügisel (september, oktoober, november) ka laupäeviti.

 

 Eesti Jäätmeringlus OÜ pakub Tallinna ja lähivaldade  elanikele ja asutustele haljastusjäätmete äraveo teenust. Tellimine ja info tel: 552 6439 või 644 0052,

 e-posti aadress iiri@e-compost.ee.

 

Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 17.10.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.