Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ATV-juht, ole looduse sõber! (2007-10-17 14:01:55)

 

Keskkonnaministeeriumi eestvõttel on valminud kodulehekülg, mis tutvustab nii ATV-dega liiklejatele kui ka teistele mootorsõidukijuhtidele loodussõbraliku liikumise võimalusi ja reegleid.

Mootorsõidukijuhtidele looduses liikumiseks vajalikud juhised leiab koduleheküljelt aadressil www.envir.ee/atv. Lisaks on seal kirjas muud olulist infot, näiteks ATV-dele lubatud sõidukohad, selleteemalised artiklid ja uudised ning ülevaade tüüpilisematest seaduserikkumistest.

“ATV-d on muutunud viimastel aastatel populaarseteks hobisõidukiteks, kuid oskamatul kasutamisel võivad need kahjustada meie looduskeskkonda. Seega on ilmne vajadus selles vallas inimesi harida,” selgitas Keskkonnaministeeriumi asekantsleri kt Jaanus Kala.

Keskkonnaministeeriumi tellitud uuringu andmetel on 85% küsitletutest kuulnud, et looduses mootorsõidukiga liikumist piiravad teatud reeglid. Reeglite sisuga on mõningal määral kursis 46% vastajatest. Ligi kolmandik ehk 29% küsitletutest vastas, et nad ei tunne reegleid kuigi hästi või pole nendega üldse kursis. Vaid 41% väitis, et jälgib mootorsõidukiga looduses liikudes reegleid.

Küsitletud heitsid ATV-dega sõitjatele kõige enam ette liigse müra tekitamist, maastiku rikkumist, hoolimatut ja ülbet suhtumist nii keskkonda kui ka teistesse inimestesse. Negatiivseid hinnanguid ATV-de ja nende juhtide kohta andis ligi veerand vastanutest. Kõik vastajad olid küllaltki üksmeelselt seisukohal, et mootorsõidukitega looduses liikumiseks on reeglid vajalikud ja neid tuleb järgida.

“ATV-dega keelatud kohtades sõitmist pidas probleemiks ligi pool (46%) vastanutest, pidades vajalikuks reeglite rikkujate suhtes karistuste suurendamist,” täpsustas Kala. Tema sõnul näitab ministeeriumi korraldatud küsitlus sedagi, et mootorsõidukijuhtidele ei ole jagatud looduses liikumiseks piisavalt teavet. Üheks infosaamise võimaluseks on äsja avatud kodukülg. Lisaks on Keskkonnaministeerium kokku pannud ka infovoldikud, mida jagavad ATV-de müüjad ja ATV-matkade korraldajad.

Ministeeriumil on kavas selleteemalist teavitustööd jätkata. Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) on aga mitmes riigimetskonnas alustanud radade mahamärkimisega. Kui need on liikluseks avatud, siis annab nii RMK kui ka Keskkonnaministeerium nende täpsest asukohast teada.

Ole looduse sõber, liikle targalt!

Lisainfo: Jaanus Kala, Keskkonnaministeeriumi asekantsleri kt metsanduse ja looduskaitse alal, 626 2913; Agnes Jürgens, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik. 626 2811.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 17.10.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.