Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihmane sügis on viiruste lemmik (2004-11-11 13:26:09)
Õiget ravimit on raske valida ka tervel inimesel. Kas on vaja teed, mis leevendab kurguvalu, alandab palavikku, kergendab hingamist ja vähendab köhimist ning sisaldab aspiriini, või sellist ravimteed, mis saab hakkama samade asjadega, ainult ilma aspiriinita.

Gripiteed jagunevad külmetuste ja sümptomite järgi

Klassikalise külmetuse korral on soovitatav juua looduslikke ravimteesid (näiteks pärnaõieteed) või spetsiaalseid gripiteesid (näiteks Coldrexi või Gripostadi).
Päris kõikide hädade vastu aitavat gripiteed ei olegi - alati tuleb olenevalt külmetuse iseloomust mõnd muud ravimit kõrvale kasutada.
Kui külmetus kestab üle kolme päeva, tuleb pöörduda arsti poole, kes määrab tõsisemad rohud.

Nohu

Kui nina tundub olevat kinni, siis on soovitatav kasutada aerosoole, ninatilku või tablette, mis ahendavad veresooni ja leevendavad limaskestade turset.
Aerosoolid (Xymelin) on tablettidest tõhusamad ja mõjuvad peaaegu kohe.
Nendega liialdamine (pakend hoolikalt läbi lugeda!) võib põhjustada vastupidise efekti - nina jookseb nagu mahlakask.

Köha

Köha leevendamiseks ravimit valides peab teadma, millised neist on mõeldud rögase köha ravimiseks ja millised kuiva, haukuva köha ravimiseks.
Kuiva haukuva köha, mis ei lase öösiti magada vastu on soovitatav kasutada köha vaigistavaid ja kurgu ärritust leevendavaid vahendeid, näiteks Noskapin-tablette.
Rögase köha korral tuleks osta röga lahtistavaid vahendeid, näiteks Broomheksiini. Röga eritumiseks on kasulik juua palju sooja vedelikku. Enesetunnet parandab ka soe vann ja toa niiskuse suurendamine.

Valud.

Peavalu ja lihasvalu leevendusvahendid on aspiriin, ibuprofeen ja paratsetamool. Aspiriini ehk atsetüülsalitsüülhappe ja ibuprofeeni suhtes võib mõnel inimesel olla ülitundlikkus.

Allikas: www.arst.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.