Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus raamat looduslikest pühapaikadest (2007-10-14 05:31:08)


Esmaspäeval, 15. oktoobril kell 13 esitletakse kultuuriministeeriumis raamatut "Looduslikud pühapaigad. Väärtused ja kaitse". Vastvalminud raamat annab ülevaate looduslikest pühapaikadest ning nende uurimise ja kaitsega seotud küsimuste kultuurilistest, looduslikest, õiguslikest ja ühiskondlikest tahkudest. Raamat ilmub Õpetatud Eesti Seltsi toimetiste sarjas ja on pühendatud 2005. aasta novembris liiklusõnnetuses hukkunud muinsuskaitseameti peadirektori Agne Trummali mälestusele.

 

Maavalla koja, Tartu Ülikooli ja Õpetatud Eesti Seltsi väljaandel ilmunud raamatusse on koondatud erinevate erialade esindajate Mall Hiiemäe, Eerik Leibaku, Ahto Kaasiku, Aare Kasemetsa, Auli Küti, Mari-Ann Remmeli, Marju Torp-Kõivupuu, Heiki Valgu ja Kärt Vaarmari artiklid, lisaks värvifotod Eesti tuntud ja tundmatutest pühapaikadest. Raamatu lisades on näiteid pühapaikade nimedest, kokkuvõte looduslike pühapaikade riikliku arengukava eelnõust ja heade hiietavade tutvustus.

 

Hiied ja teised ajaloolised looduslikud pühapaigad moodustavad kaaluka osa Eesti põlisest kultuuripärandist. Ajaloolised looduslikud pühapaigad pole siiski üksnes minevikuline nähtus, vaid nad kannavad eneses olulisi looduslikke, rahvuslikke, regionaalseid ja religioosseid väärtusi ka tänapäevase ühiskonna jaoks. Raamat on esimene teejuht sellesse temaatikasse ja seega tarvilik lugemisvara kõigile muinsuskaitse-, keskkonna- ja omavalitsusametnikele, kelle igapäevasest tööst sõltub meie kultuuri- ja looduspärandi säilimine ja edasiandmine tulevastele põlvedele. Raamat on samuti mõeldud õpetajatele ja vanema kooliastme õpilastele.

 

351-leheküljelist raamatut trükiti 2000 eksemplari, millest suurem osa läheb tasuta jagamisele kõigile üldhariduskoolidele, suurematele kõrgkoolidele, suurematele raamatukogudele, kõigile omavalitsustele, keskkonna- ja muinsuskaitseametnikele ja Riigikogu liikmetele.

 

Raamatu väljaandmist toetasid hasartmängumaksu nõukogu, keskkonnaministeerium, siseministeerium, haridus- ja teadusministeerium, muinsuskaitseamet ning Maavalla koda.

Raamatu .pdf faili saab alla laadida Maavalla koja võrgulehelt: http://maavald.ee/hiis/raamat2007/hiiekogumik.pdf.

 

Lisainfo: Heiki Valk Raamatu "Looduslikud pühapaigad. Väärtused ja kaitse" koostaja ja toimetaja 5845 1490.

 

Allikas: Erametsakeskus kultuuriministeeriumi 12.10.2007 pressiteate põhjal.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.