Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lõuna-Eestis on mahlapressid täies tööhoos (2007-10-13 07:34:58)

 

Kui Põhja-Eestis õunu napib, siis Lõuna-Eestis valitseb õunte üleküllus ning sealsetel mahlapressijatel on käed tööd täis, vahendas Valgamaalase uudist portaal Roheline Värav. Juba kümme aastat Tõrva Aianduse ja Mesinduse Seltsi majas soovijatele mahla pressinud Maime Solom kinnitas, et mahlahuvilisi on tänavugi palju. Solomi kinnitusel on neil väga võimas press, millega saab teha poole tunniga 80 liitrit mahla.

 

Mahla headus ja hulk sõltub eelkõige õunte sordist ja kvaliteedist. Tema väitel ei saa kaua seisnud pehmet õuna hästi pressida, sest ubin kipub riidesse kinni jääma, läheb jahuseks ja mahla sealt enam eriti välja ei tule. “Koristusküps ja valmis õun annab vedelikku vähem välja, aga samas võib mahl olla maitsvam,” märkis aianduse ja mesinduse seltsi esimees Ilmar Kõverik.

 

Pressitavad ubinad ei pea olema plekitud, kuid puhtaks pestud. Mahlapressija kiidab tänavust päikeselist suve, mistõttu õunad on nii magusad, et isegi hapukale “Antonovkale” pole vaja suhkrut lisada. Kes tavalisest õunamahlast enam suurt ei hooli, teevad porgandiga segamahla, mõned lisavad ka apelsini, rääkis Kõverik. Tulemus on tervislik ja omapärane.

 

Allikas: Linnaleht 12.10.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.