Puuvilju soovitatakse üldiselt vahetult enne söömist koorida ja tükeldada – nii võib olla kindel, et tükeldatud viljad ei ole liiga kaua seisnud. Samas on Hispaania teadlased kindlaks teinud, et viilutatud puuviljade koostis muutub külmikus üheksa päeva jooksul tegelikult minimaalselt, vahendas uudist fitness.ee.
Teadlased testisid terveid ja viilutatud ananasse, mangosid, arbuuse, maasikaid ja kiivisid, mõõtes iga päev nende C-vitamiini ning karotenoidide sisaldust. Kuue päeva möödudes langes viilutatud maasikates, arbuusis ja mangodes C-vitamiini tase kõigest 5 protsenti võrreldes tervete viljadega. 10 protsenti langes C-vitamiini tase sama aja jooksul viilutatud ananassis ja 12 protsenti viilutatud kiivides.
Tükeldatud maasikate ja mangode karotenoidide sisaldus langes kuuendaks päevaks 10–15 protsenti. Tükeldatud kiivid ja arbuus testimisaja jooksul karotenoide ei kaotanud.
Allikas: Linnaleht 12.10.2007.