Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arbuusid on ka kandilised (2007-10-13 07:32:49)

 

Mitteümmarguste arbuuside aretamine sai tegelikult alguse juba paarkümmend aastat tagasi, kui üks jaapani farmer Kagawa prefektuuris ühe kandilise arbuusi suutis kasvatada.

 

Kandilise arbuusi kasvatamise algne mõte oli praktiline – ümmargune arbuus võtab külmikus liiga palju ruumi ära, kirjutas veebileht pingmag.jp.

 

Kandilise toiduga on asi teadagi oluliselt parem. Paraku pole kandiline arbuus nii magus kui ümmargune ja valdavalt müüaksegi neid kui haruldasi dekoratsioone. Kuna kandilisi arbuuse saadakse aastas vaid tuhande jagu, siis on ka nende hind kopsakas – 12 000 jeeni ehk 1136 krooni tükk! Vaatamata hinnale on kandilised arbuusid populaarsed ja on leidnud koha nii liht- kui ka kroonitud peade söögitubades.

 

Elu aga areneb ja lisaks kandilisele on arbuus võtnud ka püramiidja kuju. Püramiidarbuuse on aga veelgi raskem kasvatada kui kandilisi. Hokkaido farmerid suudavad neid aastas kultiveerida vaid viis kuni kümme ning nende hind on ka vastav – 80 000 jeeni ehk 7680 krooni!

 

Aga seegi pole veel piir. Fukuoka farmerid on suutnud aretada isegi inimnäolise – naeratava arbuusi. Saladust, kuidas kandilisi ja muu kujuga arbuuse kasvatada, jaapanlased loomulikult ei paljasta. Küll kinnitavad nad, et osa nipist seisneb tavalises vormis, mille sisse arbuusid kasvama suunatakse. Vormist üksi siiski ei piisavat.

 

Allikas: Linnaleht 12.10.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.