Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli juhiks pürgijad hindasid üksteist (2007-10-13 07:29:57)

 

2. oktoobril käisid maaülikooli rektorikandidaadid Hardi Tullus, Kalev Sepp ja Mait Klaassen Rõhul puid istutamas. Tunni ajaga sai maha 40 hariliku vahtra ‘Royal Red’ (Acer platanoides ‘Royal Red’) ja Ginnala vahtra (Acer tataricum varginnala) istikut. Tööd tehes mõtlesid juhiks pürgijad ka MÜ toimetuse ülesandele – öelda vastaskandidaatide kohta lühidalt midagi iseloomustuseks.

 

Siin on nende mõtteterad.

Hardi Tullus:

Olen kindel, et kõik kolm rektorikandidaati on valmis andma endast parima, et meie ülikooli hoida ja arendada. Kuid kindlasti erinetakse oma juhtimise stiililt, erinev on kogemuste taust ja ilmselt ka taktika, mille üks või teine tulevane rektor ülikooli arendamisel valib. Tunnen Kalev Seppa kui üht parimat meie ülikooli noorema põlvkonna teadlast-õppejõudu.

Kalev on olnud mulle kui õppeprorektorile väga heaks ja mõistvaks kolleegiks, olen näinud teda kõigest hingest oma valdkonda arendamas. Mait Klaassenil on kindlasti suur juhikogemus. Tunnen teda kauem ja mäletan energilise ülikoolijuhina, olin siis dekaaniametis ja meie koostöö oli igati meeldiv. Samuti tunnen Maitu meie ühise hobi, jahilkäimise põhjal elurõõmsa ja tugeva huumorisoonega kaaslasena.

Mait Klaassen:

Hardi Tullust tunnen juba poisikesepõlvest peale. Ega ta palju muutunud olegi. Ta on minu jaoks jäänud läbi aastakümnete ikka Oskar Lutsu Arnoks: visaks, põhimõttekindlaks, veidi kinniseks ja mitte eriti naerusuiseks. Reaalses elus on meie lähedased koostöökogemused tema dekaaniks oleku ajast ja ühistel jahimaadel kogetust Järvseljal. Minu jaoks on Hardi olnud alati usaldusväärne võitluskaaslane. Kalev Sepaga pole mul olnud otseseid tööalaseid ega isiklikke kokkupuuteid. Seetõttu oskan teda iseloomustada põgusate kokkupuudete põhjal. Tean, et ta on teadlaseks kasvanud minu hea tuttava, prof Ülo Manderiga koos töötades, mis on iseenesest minu jaoks piisav garantii tema hindamiseks tegusaks ja heaks kolleegiks. Täpsema iseloomustuse oskaksin kindlasti anda pärast teatud aja koos töötamist. Esimene koostöö Rõhul igatahes juba õnnestus! Olen kindel, et mõlema professoriga oleks koostöö viljakas!

 

Kalev Sepp:

Kahest rektorikandidaadist tunnen ühte tunduvalt paremini kui teist. Hardiga on tööalaseid kokkupuuteid olnud tosin aastat. Viimastel aastatel on ühistegemisi ja -reise olnud päris palju. Arvan, et Hardi on tõsine töömees, kellel läheb väga korda see, mida ta teeb – teadus-, õppetöö ja ülikooli arendamine. Seda, mida ta teeb, teostab ta hästi ja pühendatult. Kindlasti ei ole Hardi mängur. Edu ja koostöö, mille tuline pooldaja ta on, tiivustab teda, ebaedu põhjustab läbielamisi. Hardi sõbralik ja muhe olek teeb temast hea teekaaslase, metsa- ja jahimehed leiavad sõpru kõikjal maailmas. Mait Klaaseniga olen vahetult suhelnud vaid mõned korrad, enamus kokkupuuteid on viimasel nädalal. Mait on hea suhtleja. Oma eesmärkide saavutamisel on ta olnud sihikindel. Tal on hea poliitikuvaist ja rikkalik esinemiskogemus. Teadus- ja ülikoolimaastikul on ta olnud viimastel aastatel pigem külaline, kuid see-eest on tal rektoritöö kogemus. Kindlasti on Mait maaülikool patrioot. Kirglik jahimees temagi.

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 11.10.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.