Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aasta keskkonnateo konkurss laieneb (2007-10-12 13:35:11)

 

Keskkonnministeerium kuulutab välja järjekordse Aasta keskkonnateo konkursi, mis toimub sel korral senisest laiahaardelisemana. Varasema kahe kategooria asemel antakse nüüd konkursi raames välja kolm tiitlit. Endiselt pärjatakse väärilised kandidaadid tiitlitega  „Keskkonnategu“ ja „Keskkonnateoke“, kuid sel korral on lisandunud uus, keskkonnasõbralikele organisatsioonidele suunatud kategooria „Keskkonnategija“.

Keskkonnateo kategoorias võivad kandideerida keskkonnateadlikkuse tõstmisele suunatud projektid ja tegevused. Keskkonnateokese kategoorias on oodatud kandideerima lastele ja koolinoortele suunatud keskkonnateadlikkuse projektid. Keskkonnategija kategooria on senise konkursi Keskkonnasõbralike Ettevõtete TIPP õigusjärglane. Keskkonnategija tiitlile võivad kandideerida organisatsioonid, kes on teinud jõupingutusi ja investeeringuid keskkonnasaaste vähendamiseks, kes propageerivad keskkonnahoidlikku tootmisviisi ja/või teadvustavad avalikkuses säästva arengu suunalist tegevust.

Konkursile on oodatud kandideerima nii üksikisikud, asutused, organisatsioonid kui ka kohalikud omavalitsused, samuti laste- ja noorteprojektidega tegelevad keskkonnaühendused. Kandidaatide esitamiseks tuleb täita asjakohane ankeet (vt www.envir.ee) ja toimetada see hiljemalt 1. novembriks meiliaadressile keskkonnategu@envir.ee või saata Keskkonnaministeeriumisse aadressile Narva mnt 7A, 15172 Tallinn, märgusõnaga „KESKKONNATEGU“. Konkursi võitjad avalikustatakse
pidulikul lõpuüritusel novembri lõpus.

Keskkonnateo konkursi eesmärk on tunnustada viimase 12 kuu jooksul keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse valdkonnas tehtud silmapaistvaid positiivseid tegusid ning selgitada lisaks välja ka kõige keskkonnasõbralikumad ja -teadlikumad organisatsioonid.

Keskkonnateo konkurss on toimunud iga-aastaselt alates 2004. aastast. Keskkonnasõbralikke ettevõtteid on siiani valitud üle aasta kolmel korral (2001, 2003 ja 2005) nimetuse all Keskkonnasõbralike ettevõtete TIPP. Alates käesolevast aastast valitakse keskkonnasõbralikke organisatsioone iga-aastaselt Aasta Keskkonnateo konkursi raames.

2006. aasta keskkonnateo tiitli pälvis Põlva Maavalitsuse ökofestival "Rohelisem elu". Tiitliga kaasnes preemia 25 000 krooni. Teise koha preemia said SA Eestimaa Looduse Fond ja MTÜ Nõva Tuletõrjeselts aktiivse tegevuse eest Loode-Eesti naftareostuse likvideerimisel. Aasta
Keskkonnateokese tiitli võitis MTÜ Eesti Koolimetsade Ühendus – õuesõppe idee propageerimine ETV telesaate „Õpiõu!" kaudu.

Lisainfo: Brita Merisalu, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja, tel 626 2908, 527 6851, brita.merisalu@envir.ee; Monika Kopti, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja kt, tel 626 2917, 521 2602, monika.kopti@envir.ee; Maris Malva, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse büroo spetsialist, tel 626 0742, maris.malva@envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.10.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.