Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati põllu- ja metsamajanduse infrastruktuuri investeeringutoetuse tingimused (2007-10-11 12:52:59)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas täna Eesti maaelu arengukava 2007-2013 (MAK) toetusmeetme põllu- ja metsamajanduse infrastruktuuri investeeringutoetuse (meede 1.8) tingimuste määruse.
Meetme eesmärgiks on säilitada põllumajandus- ja erametsamaal kuivendussüsteemide toimimisvõime.

Põllu- ja metsamajanduse infrastruktuuri investeeringutoetust saavad taotleda põllumajandusettevõtjad, erametsaomanikust ettevõtjad, metsaühistud, maaparandusühistud ja mittetulundusühingud. Toetust on võimalik taotleda maaparandussüsteemi kuuluvate hoonete või rajatiste ehitamiseks, rekonstrueerimiseks ja uuendamiseks, juurdepääsuteede ehitamiseks, rekonstrueerimiseks ja tuletõrjetiigi koos veevõtukohaga ehitamiseks ja rekonstrueerimiseks. Toetuse alla kuuluvad ka kavandatava tegevuse projekteerimistööd ja omanikujärelevalve tegemine.

Toetuse määraks on kuni 90% investeeringuobjekti maksumusest. Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta kõikide tegevuste puhul kokku on 8 miljonit krooni aastas, seitsme aasta peale kokku 16 miljonit krooni. Meetme seitsme aasta eelarve on ligikaudu 556 miljonit krooni.

Aastatel 2004-2006 toetati sarnaseid investeeringuid Eesti riikliku arengukava 2004-2006 (RAK) raames meetme integreeritud maaparandus (meede 3.4) raames kokku 135 miljoni krooniga.

Toetuse saamise täpsete tingimustega (st määrustega) on võimalik tutvuda põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil
http://www.agri.ee/index.php?item=1512&action=press&id=2688. Lähiajal korraldatakse ka meetmest toetuse taotlemist selgitavad koolitused.
Toetuse taotlusvooru aja annab Põllumajanduse ja Registrite ja Informatsiooni amet (PRIA) teada lähiajal.

Järgmisena avatavateks MAKi toetusmeetmeteks on noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise toetus (meede 1.2), investeeringud mikropõllumajandusettevõtete arendamiseks (meede 1.4.1) ja investeeringud loomakasvatusehitistesse (meede 1.4.2).

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.10.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.