Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Koostöös FAOga aitab Eesti kaasa maailma toiduga kindlustamisele (2007-10-11 10:42:17)


Ruve Šank, Eesti alaline esindaja ÜRO Toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) juures Roomas andis kolmapäeval, 10. oktoobril üle oma volikirja, milles ta kinnitas Eesti huvi organisatsiooni tegevuse vastu ja avaldas lootust, et FAO areneb oma eelseisvates reformides optimaalses suunas.

”Euroopa Liidu riigid, sealhulgas ka Eesti, on ette valmistanud ühise seisukoha FAO reformiprotsessi alustamise kiirendamiseks”, rõhutas Šank volikirja üleandmisel FAO peadirektorile Jacques Diouf’ile.

Diouf ja Šank olid üksmeelel, et maailma toiduga kindlustamine ei ole ainult FAO või põllumajandusministeeriumide küsimus, vaid sõltub suures osas Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) edusammudest läbirääkimistel. Samuti rõhutati liikmesriikide majandus-, kaubandus- ja rahandusministeeriumide rolli. Sellest lähtuvalt on oktoobri lõpus kogunevale FAO kõrgeima organi erikohtumistele kutsutud liikmesriikide rahandus-, kaubandus ja keskkonnaministrid.

FAO peadirektor Jacques Diouf tunneb muret toidu ja biokütuste vahelise konkurentsi teravnemise pärast ning tal on plaanis 2008. aasta juunis korraldada ülemaailmne kohtumine keskkonna- ja põllumajandusministrite tasemel.

Šanki sõnul aitab Eesti maailma toiduga kindlustamisele kaasa oma ekspertiisiga eelkõige üleminekuriikides ning on valmis seda tegema koostöös FAO-ga.

Eesti on saanud üleminekuajal turumajandusele FAO ekspert-abi enam kui miljoni USA dollari eest.

Ruve Šank asus tööle Eesti alalise esindajana FAO juures Roomas alates 1. septembrist 2007.

 

Taustaks

1945. aastal loodud FAO keskendub oma tegevuses maailma toiduga varustatusele ja maapiirkondade arengule, pakkudes selleks informatsiooni, vastavat poliitika-alast kompetentsi, samuti võimalust riikidel omavahel kohtuda ning viia abi ja teadmisi nende juurde, kes seda kõige rohkem vajavad.

FAO püüab oma tegevusega kaasa aidata parema põllumajanduspraktika ja toitumisalaste teadmiste levitamisele. Organisatsioon osaleb ka toidualaste normide seadmisel ning tal on tähtis roll arenguabi andmise ja vastuvõtmise koordineerimisel põllumajanduse ja toidu valdkonnas.

FAO-l on 189 liikmesriiki. FAO liige on ka Euroopa Liit.

Eesti on FAO liige alates 1991. aastast, aastatel 1995-1997 kuulus Eesti FAO juhtorganisse.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 11.10.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.