Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Säästev loodusturism Lahemaa rahvuspargis (2007-10-10 07:25:34)


Tähis “rahvuspark” on turismi seisukohalt võimas turundusvahend. Nõudlus looduselamuse järele suureneb kogu maailmas. Kultuuripärandi ja kõrge looduskvaliteediga kohad on ka Eestis enamiku sise- ja välisturistide sihtpunkt.

 

Keskkonnateadlikele inimestele on selge, et rahvuspark ei saa kunagi olla massiturismi

arendamise koht. Samas pole säästva turismi arendamiseks üldkehtivat valemit. Vajadus on piirkondlikult vastu võetud otsuste järele, sest igal regioonil on oma spetsiifilised probleemid.

 

Turismitoodete kõrge kvaliteet on eduka arengu võtmeküsimus. Säästva turismi arengu kontekstis tähendab turismi kvaliteet infrastruktuuri kõrget taset ja head seisundit, tõhusat ressursside juhtimist, kohalikke tooteid ja kohalike ettevõtjate keskkonnateadlikku koostööd.

18. ja 19. oktoobril toimub Palmses Lahemaa looduskeskuses säästva turismi arendamise seminar teemal “Loodusturismialane koostöö rahvuspargis”.

Seminar on suunatud rahvuspargis tegutsevatele turismiettevõtjatele ja -arendajatele, aga ka omavalitsuste ja külaseltside esindajatele ning turismiga vähemal või rohkemal määral seotud maaomanikele.

Oma kogemusi tulevad jagama koostööpartnerid Matsalu rahvuspargist, seminari korraldab loodusturismiettevõte Kumari Reisid, konkursi “Eesti turismiuuendaja 2007” üks nominente, rahastab keskkonnainvesteeringute keskus.

 

Infot seminari kohta ning registreerida saab telefonil 3295555 ning meilitsi info@lahemaa.ee.

 

Allikas: Virumaa Teataja 09.10.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.