Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestis algab leivanädal (2007-10-08 09:32:24)

 

Eesti Leivaliit korraldab juba kümnendat korda üleriigilise leivanädala, mille eesmärgiks on juhtida tähelepanu rukkileivale kui tervislikule ja maistvale toidule.

 

"Rukkileiva söömine on viimasel ajal kahjuks vähenenud ja leivanädalaga püüame leiba taas au sisse tõsta ja väärtustada," ütles Eesti Leivaliidu tegevdirektor Arnold Kimber. "Rukkileib on eestlaste laual alati olnud ja peab sinna ka jääma," lisas ta.

Leivanädala raames toimuvad üritused üle kogu Eesti, näiteks käivad lapsed tehastes rukkileiva küpsetamist vaatamas ja leivameistrid käivad koolides oma tööst rääkimas, Eesti Põllumajandusmuuseumis Ülenurmel saab tutvuda sellega, kuidas vanasti leiba tehti,, Rocca al Mare Vabaõhumuuseumis toimub suur leivapäev.

Traditsiooni järgides viib Leivaliit Kadrioru lossi uudseleiva ja seekord ka koolileiva, mille võtab vastu koolileiva patroon proua Evelin Ilves.

2007. aasta on kuulutatud rukkileiva-aastaks. Käesoleval aastal algas ka koolileiva projekt, kus laste poolt valitud retsepti järgi valmistatud leib on nüüd koolipiima kõrval laste toidulaual.


Allikas: www.etv24.ee  07.10.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.