Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Enne kütteperioodi algust tuleb lasta ahjud üle kontrollida (2007-10-07 06:14:46)


Ahjude ja kaminate omanikel on viimane aeg enne pideva kütteperioodi algust lasta korstnapühkijal oma küttekolded üle kontrollida.

 

Päästeameti kinnitusel on hooldamata küttekehad jätkuvalt üks peamisi traagiliste tagajärgedega tulekahjude põhjustajaid. Veel tuletab päästeamet meelde, et käimas on suitsuanduri kampaania, et kutsuda koju päästeametnik, kes kontrollib tuleohutuse olukorda, vahendas Aktuaalne kaamera.

Rusikareegel ütleb, et korstnapühkija peab küttekolded üle vaatama vähemalt kord aastas. Paraku tõdes korstnapühkija Tiit Mäekivi, et inimesed ei oska õigesti kütta.

"Peamine asi, mille vastu eksitakse, on see, et ei osata õigel režiimil kütta, see tähendab et kui kütta, siis kütta, mitte sussutada, tõmme peab olema tugev," ütles korstnapühkija.

Kui oled soetanud uue elamise, kus ka ahi või kamin sees, siis tuleks kindlasti küsida küttekeha sertifikaati, sest althõlma kraam võib saatuslikuks osutuda.

Paljude uuselamurajoonide korstnad panevad Tiidu pead vangutama. Tihti on korstnad liiga lühikesed ja katusele ligipääsemisele pole mõeldud, ehk kolm miljonit maja ehitamiseks on, aga kolme tuhandet krooni korraliku redeli jaoks enam ei jagu.

"Ja kui nüüd on katuselt puhastamine, siis peaks olema sillad, käiguteed, redelid," kinnitas Mäekivi. "Korstnapühkija pole tsirkuseakrobaat, see on tööohutuse rikkumine, me ei pea seda tegema."

Mida rohkem teevad tööd korstnapühkijad, seda vähem tööd on tuletõrjel. Hooldamata küttekehad on jätkuvalt probleem pidevast teavitustööst hoolimata.

"Kui me vaatame, mis põleb ja kus põleb, siis need on maapiirkondades ja ikkagi ahjuküttega majad, kus toimuvad need kõige kurvemalt lõppevad tulekahjud, on otseselt sellega seotud, et inimesed ei hoolda oma ahjusid ja arvavad, et kui nad pole seda kümme.aastat teinud, siis peab veel viis.aastat vastu," ütles päästeameti pressiesindaja Toomas Viks.

Tulesurmade arv näitab langustendentsi. Sel aastal on põlengus hukkunud 91 inimest. Eelmisel aastal samal ajal oli neid juba üle saja. Päästeamet loodab, et selles on oma osa suitsuandurite populaarsuse kasvul.


Allikas: www.etv24.ee 06.10.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.