Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uuel nädalal läheb ilm külmaks (2007-10-05 07:39:32)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 3. oktoobril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Nädala lõpp pakub veel suhteliselt sooja ilma, uuel nädalal aga on oodata ilma märgatavad jahenemist. Kuni pühapäevani mõjutab meie ilma Venemaa kõrgrõhuala lääneosa, milles reedel kujuneb Skandinaavia kohal veel üks kõrgrõhukese. Samal ajal püsib Balti riikide kohal nõrk madalrõhuala, mis veel neljapäeval mitmele poole vihmahooge toob.

Reedest pühapäevani valdab aga vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Tuuled on kirdest ja idast, puhudes 2-8 m/s, pühapäeval päeval on tuul nõrk ja muutliku suunaga. Öösiti tuleb 3...11 ja päeval 10...17 kraadi sooja. Esmaspäeval levib madalrõhuala Lõuna-Soome kohale ning nihkub teisipäevaks-kolmapäevaks Loode-Venemaa kohale. Eestis puhub esmaspäeval veel lõunatuul 3-7 m/s, ilm on pilves ja mitmel pool vihmane ning sooja tuleb 6...11 kraadi öösel ja 8...13 kraadi päeval.

Teisipäeval ja kolmapäeval domineerib juba põhjavool, loode- ja põhjatuule kiirus ulatub 5-10, iiliti 15 m/s. Hoovihma tuleb teisipäeval mitmel pool, kolmapäeval vaid kohati. Sooja on teisipäeva öösel 3...7 ja päeval 4...9 kraadi ning kolmapäeva öösel 0...5 ja päeval 4...8 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +8 kraadist Ida-Eestis +10 kraadini läänesaartel, mis on normilähedane. Sademeid on oodata 20 mm ringis, mis on ligi kaks korda üle normi.


Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.