Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kiirguskeskuses on alanud registreerimine radooni mõõtmistele siseruumides (2007-10-03 14:01:23)


Radooni kontsentratsiooni mõõtmiseks siseruumides on võimalik kasutada nii lühiajalist kui ka pikaajalist meetodit. Lühiajalise meetodi korral paigaldatakse majja paariks päevaks elektrooniline radoonimonitor. Kuna mõõteaeg on lühike (2-3 päeva), ei saa tulemusi kasutada enamaks kui radooniprobleemi detekteerimiseks. Pikaajalise meetodi puhul eksponeeritakse hoones kahte väikest detektorit kaks kuud. Soovitavalt asetatakse detektorid esimesel korrusel enim kasutatavatesse ruumidesse (nt elutuppa ja magamistuppa). Meetodi eeliseks on pikk mõõteperiood, mis tagab usaldusväärsema tulemuse.

Lisaks radooni kontsentratsiooni mõõtmise vahenditele omab Kiirguskeskus seadet, millega on võimalik peamistes radooni sisseimbmiskohtades avastada lekkekohti.

Lihtsaim viis mõõtmise tellimiseks on esitada tellimiskiri elektrooniliselt. Tellimuse vormi leiab Kiirguskeskuse kodulehelt: www.kiirguskeskus.ee/Teenused/Radooni mõõtmised/ siseruumide mõõtmised. Tellimiskirja võib saata ka postiga või tuua Kiirguskeskusesse aadressile Kopli 76, 10416 Tallinn. Teenuse hind on hetkel hinnakirja järgi 700 krooni.

Lisainfo: Kairi Tänavsuu, Kiirguskeskuse kiirgusseire osakonna peaspetsialist, 6644 912, kairi.tanavsuu@kiirguskeskus.ee.

Allikas: Kiirguskeskuse 03.10.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.