Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rein Hansoni uus film "Eedeni aed" uurib koduaia ööelu (2007-10-02 16:13:03)

 

Ajakirjanikul ja filmimehel Rein Hansonil sai valmis uus film, mis uurib seekord elu tavalises koduaias ajal, mil looduse kuningas magab.

"Inimene käib päeval tööl, öösel ta magab ja on õnnelik, kui näeb auto–  või bussiaknast mõnd looma," rääkis Rein Hanson ajalehele Lääne Elu.

"Aga loodus elab teises rütmis, ja ajal, mil looduse kuningas magab, käib tema maja ümber ääretult huvitav ja intensiivne elu."

Läänemaa Telestuudios valminud 25minutilise filmi pealkiri on "Eedeni aed", kuid niisama hästi võiks olla ka "Koduaken", sõnas Hanson.

Kuigi film näitab, mis elu elab loodus Rein Hansoni koduaias, pole kohal tähtsust. Lugu on looduse ja inimese suhetest, toonitas autor. Materjali on ta kogunud 4–5 aastat. Selle aja sisse mahub palju külmi talveöid, sest enamik huvitavaid asju sünnib öösiti.

Filmi pealkirja andis talle üks kevadine lumetorm. See on  lindudele–loomadele kõige ohtlikum aeg, seda aega kutsutakse ka "Lõokese talveks". Kevadel tormanud lumi jäi mitmeks päevaks maha ja rändlindudel oli häda käes. Kuldnokk ei suuda paksu lume alt toitu välja kraapida. Kui aga metskits talle lume lahti kraabib, on kuldnokad seal kobaras koos.

 

"Sealt tuligi "Eedeni aia" mõte," ütles Hanson. "Aed päästis sadade lindude elu, sealt on mul dramaatilisi kaadreid."

 

Allikas: www.etv24.ee 02.10.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.