Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veebipõhine metsaregister muutub kasutajasõbralikumaks (2007-09-30 05:45:35)

Keskkonnaministeeriumi valitsemisalas töötav Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskus uuendab veebipõhist metsaregistrit eesmärgiga muuta see kasutajatele lihtsamaks ja kiiremaks.

„Kuna praegune veebipõhine metsaregister põhineb aegunud tehnoloogiatel, otsustasime metsaregistri veebiteenust uuendada,“ ütles Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse metsaregistriosakonna juhataja kt Priit Lepiku. „Samuti muudab uus rakendus kogu metsaregistri kasutajale lihtsamaks ja kiiremaks.“

Tarkvaraarendustöid metsaregistri avaliku kaardirakenduse teenuse kaasajastamiseks tehakse  vastavalt AS-iga Regio sõlmitud koostööleppele. Samuti lisatakse päringute portaali X-tee keskkonda e-teatise esitamise võimalus juriidilistele isikutele. Praegu on see võimalus olemas füüsilisest isikust metsaomanikele. E-teatis võimaldab kokku hoida aega, sest enam ei pea metsateatise esitamiseks minema piirkondliku metsanduse spetsialisti juurde, ka tõstab elektrooniline asjaajamine ametnike administratiivset võimekust.

Uued lahendused valmivad selle aasta lõpuks. „Seejärel näitab metsaregister andmeid kohe pärast registrisse kandmist ja uus kaardirakendus võimaldab näha ka Maa-ameti serveri kaudu võetavaid katastri aluskaarte ning esitada täiendatud otsingud,“ tõi Lepiku veel näiteid.

Metsaregister peab arvestust metsa pindala, tagavara, paiknemise, seisundi, omaniku, kasutamise ja kitsenduste üle. See on digitaalne register, mille vastutav töötleja on Keskkonnaministeerium, volitatud töötleja ehk registri tegelik pidaja Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskus, kellele esitavad andmeid tegevusloaga metsakorraldusettevõtted. Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskus kontrollib andmed, sisestab need registrisse, avalikustab ning väljastab küsijatele.

Lisainfo: Priit Lepiku, Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskus metsaregistriosakonna juhataja kt, tel 524 6917.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 28.09.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.