17.–23. novembrini toimuv toidutööstuse nädal toob tähelepanu keskpunkti Eesti toidutootjad, kes tutvustavad avalikkusele oma arendustegevusi, millega muudetakse tootmist kestlikumaks ja toodangut veelgi kvaliteetsemaks.
“Tõstes inimeste teadlikkust sellest, kuidas valmib kodumaine toit, innustame neid seda soetama ja tarbima. Kohalik toit on toodetud keskkonnasõbralikult, lühikese tarneahelaga ning tugevdab Eesti majandust ja toidujulgeolekut. Mitmekesine toidutootmine tagab meie toimetuleku ka raskematel aegadel,” sõnas Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler Madis Pärtel.
“Lisaks tootmise kestlikumaks muutmisele tegelevad tootjad toidu koostise tervislikumaks muutmisega, vähendades toodangus soola, lisatud suhkrute ja küllastunud rasvhapete osakaalu, mis aitab hoida tarbijate tervist,” ütles Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp.
Nädala jooksul tutvustab toidublogija ja mitme kokaraamatu autor Ragne Värk virtuaalsete toiduainetööstuse ettevõtete külastuste kaudu seda, kuidas valmib kohalik toidutoodang ning millised on sektori tegevused ja investeeringud, et pakkuda tarbijatele toitainerikast, tervislikku ning väiksema keskkonnamõjuga toitu. Virtuaalselt avavad oma uksed Saaremaa Piimatööstus AS, Balbiino AS, Lunden Food OÜ, A. Le Coq AS ja Vinkymon OÜ.
Toidutööstuse nädal toimub tänavu juba kaheksandat korda. Videotega saab tutvuda Eesti toidu veebilehel.
Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi 17.11.2025 pressiteade